Samsung haler innpå

Finske Nokia har i årevis vært kongen på haugen i mobilmarkedet. Dette ser nå ut til å endre seg sakte men sikkert. Samsung tror nå at vi i løpet av de neste årene vil kunne forvente å se en utjevning av de største mobilprodusentenes markedsandeler.

Det var i forbindelse med den stor mobiltelefonmessen CommunicAsia i Singapore at Samsung uttalte at de regner med å ta stadig mer innpå de to største mobilprodusentene, Motorola og Nokia.

Christian Collins, en av toppsjefene i Samsungs markedsavdeling, proklamerte at selskapet skal klare å oppnå minst 20 prosent andel av verdensmarkedet for mobiltelefoner før året er omme.

I løpet av årets første kvartal solgte Samsung 24,5 millioner mobiltelefoner, og hadde en markedsandel på 13,3 prosent. Til sammenligning kunne Nokia og Motorola skilte med sine 30,4 og 16,8 prosent.

Produsenter som LG og Sony Ericsson er fortsatt et godt stykke fra å kunne skryte av liknende tall, med henholdsvis 6,2 og 5,5 prosent av markedet i årets første kvartal.

I tillegg til bra salgstall, ble Samsungs telefoner for ikke lenge siden kåret til de mest feilfrie telefonene blant de store produsentene. Det var attpåtil suksessmodellen D500-modellen som stakk av med seieren. I løpet av andre kvartal regner Samsung med å selge mer enn to millioner utgaver av D500.

Hundre millioner
Hvis Samsungs egne spådommer går i oppfyllelse, vil selskapet selge rundt hundre millioner enheter i løpet av året. Dette vil bety skarp konkurranse for Motorola, som i såfall blir nødt til å gi fra seg andreplassen i markedet.

Det er den sydøstre delen av det asiatiske markedet, hvor Samsung allerede har en markedsandel på 19 prosent, som vil få størst fokus for selskapet videre.

Collins sa også at Samsung kommer til å fortsette å produsere mobiltelefoner i lavpris- og mellomprissjiktet, og at verden i løpet av året vil få se 50 nye modeller, som alle skal være 3G-telefoner.

(Kilder: Mobil, Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen