Samsung gir lyd til Audi

Det blir stadig mer vanlig å integrere mp3-spillere i mobiltelefonen. Det som en gang var en dings vi kun brukte til å ringe eller sende meldinger med er nå også en musikkspiller. Dette har inspirert Samsung til å utvikle et system som kan formidle musikken trådløst fra telefonen og til en bil.

Det er den tyske bilprodusenten Audi som samarbeider med Samsung om prosjektet. For å høre på musikken som er lagret på mobiltelefonen kobler du den enkelt og greit opp mot stereoanlegget i bilen via blåtann. Teknologien ble vist frem med stor suksess hos Audi i forrige uke.

Første kompatible telefoner snart klare
Dermed kan det endelig bli en slutt på alle CD-ene som flyter rundt i bilen eller raser ukontrollert ut av hanskerommet hver gang det åpnes. Du kan legge igjen CD-ene hjemme, og likevel ha med deg all musikken du trenger på mobiltelefonen.

Mobilen som har blitt testet mot Audi er Samsungs forekommende modell D600. Samsung planlegger også å integrere teknologien i modellen i300, musikktelefonen med 3GB-minne som kommer på markedet senere i år. Flere kompatible mobiltelefoner vil nok dukke opp etter hvert.

Samsung er ikke den eneste mobilprodusenten som ser mulighetene i å forene kjøretøy og mobiltelefoner. Motorola har lenge snakket om sitt nye iRadio-system med omtrent samme funksjonalitet. Nå ser det ut til at de møter konkurranse fra den sør-koreanske produsenten.

(Kilder: MobileMag, Engadget, TelecomsKorea, SlashPhone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen