Samsung Galaxy W er ingen utpreget tjukkas.

Test Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W er ingen utpreget tjukkas.

Velutstyrt mobil til en billig penge

Men er den like god som den ser ut til på papiret?

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 11,55 x 5,98 x 1,16 cm
Vekt: 115 gram
Skjerm: TFT, 3,7 tommer, 480 x 800 piksler, kapasitiv
Snarveistaster: Volum opp og ned, hjem, tilbake, valg, av/på/skjermlås
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Minnekortplass: Ja
Menysystem: TouchWiz 4.0 og Android OS 2.3.6

Firmware: 2.6.35.7-perf-I8150XXKJ-CL678511
Pris: Fra 2300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – God å skrive på
 – Kurant pris
 – Passe skjerm

dsad
 – Treg
 – Svak lyd
 – Samsung-svakheter i menyene

Design


Skjerm


Brukervennlighet i menyer
Utseendet overrasker ingen.
Utseendet overrasker ingen.
Wonder kan låses opp på flere måter.
Wonder kan låses opp på flere måter.
Hurtigmeny og varslinger.
Hurtigmeny og varslinger.

Samsung Galaxy Wonder er akkurat det veldig mange ønsker seg, nemlig en fullutstyrt og oppdatert Android-telefon til en fornuftig pris.

Selv om toppmodeller som Galaxy S II og iPhone 4S trekker mye oppmerksomhet, er det ikke alle som bryr seg nok om mobilen til å ville kaste tusenlappene etter mobilprodusentene. Samtidig er vi såpass kravstore at mobilen bør kunne det aller meste.

Det er her Galaxy Wonder, eller Galaxy W I8150 som den mer korrekt heter, kommer inn i bildet.

Den er en telefon som både pris- og spesifikasjonsmessig bør passe bra for svært mange.

Papirtiger eller jålebukk?

Selv om ting ser bra ut på papiret, er det langtfra alltid dette stemmer med virkeligheten. Vi har sjekket hvordan Galaxy W virkelig fungerer.

Førsteinntrykket er nokså anonymt, og dette er definitivt ingen telefon som skiller seg ut i mengden. Wonder er sort både foran og bak, og når det mest spenstige ved utseendet er et ruglete bakdeksel så sier vel det det meste.

Hvis du vil ha det inn med teskje: denne mobilen er ikke jålete nok til å få plass i noen av musikkvidoene til Tone Damli Aaberge.

Funksjonell

Heldigvis for Galaxy W så er det slik at en mobil i de fleste tilfeller tross alt ikke er laget for å sees på, den skal brukes, trykkes på og snakkes i.

Rent funksjonelt så fungerer Galaxy W som du kanskje skjønner ganske så bra. Den er middels tykk, middels stor og middels tung.

Plassen er utnyttet forholdsvis godt, selv om vi har sett mobiler hvor rammen rundt skjermen er enda slankere. Den ruglete baksiden gjør at W ligger godt i hånden selv om plasten i seg selv er forholdsvis glatt.

Trange taster?

Under den 3,7 tommer store berøringsfølsomme skjermen finner du på vanlig måte valg-, meny- og tilbaketast. Akkurat valg- og tilbaketasten synes vi var det minst ergonomiske ved den fysiske utformingen.

De er plassert forholdsvis trangt, og i starten synes vi de var en anelse tungvinte å bruke. Men etter litt tilvenning er dette ikke noe vi tenker over under vanlig bruk.

Av/på-tasten befinner seg oppe på høyre side av telefonen, mens volumtasten sitter på motsatt side. På toppen av telefonens venstre side kan du koble til hodetelefoner, mens ladekontakten sitter bak et skyvbart deksel øverst til høyre.

Kameralinsen sitter øverst på baksiden av telefonen, og vi ender med en telefon som ikke gjør noen krumspring med sine utspring, og hvor tastene sitter der du forventer dem.

Registrer deg

For å få fullt utbytte av en Android-telefon, bør du ha en konto hos Google, eller som på godt norsk heter en Gmail-adresse.

For fullt utbytte av Wonder må du i tillegg ha en egen konto hos Samsung. Dette er selvsagt gratis, men vil for noen være mer til irritasjon enn til nytte. Vi faller nok inn under kategorien "krevende brukere", og ble derfor litt irritert da vi bare fikk en generell feilmelding da vi prøvde å registrere oss.

Årsaken fant vi tilfeldigvis ut var at vi allerede hadde en Samsung-konto på e-postadressen vi prøvde å registrere. Og da skjønner du sikkert også nøyaktig hvor mye bruk vi har hatt for Samsung-kontoen vår når vi ikke engang husket at vi hadde en.

Vi kunne selvsagt droppet å bry oss med denne Samsung-kontoen, men når vi skulle laste ned de siste programvareoppdateringene så slapp vi ikke unna.

Oppdater, oppdater, oppdater!

Er det noe du bør gjøre med din Galaxy Wonder så er det nettopp å sørge for at den er oppdatert. Etter kort tids bruk ble nemlig vår telefon så treg at selv en elitebyråkrat ville synes ting tok vel lang tid. Spesielt gjaldt dette startskjermen, hvor du måtte ha god tålmodighet mens du ventet på at startskjermen ble lastet eller når du byttet startskjerm.

Mer presist så har du i mobilsammenheng god tålmodighet hvis du kan vente to-tre sekunder og mer uten at det begynner å krible i fingrene.

Da vi hadde oppdatert Galaxy W med siste programvare ble den noe bedre, men fortsatt er det slik at spesielt startskjermen er plaget med periodisk forsinkelse. Resten av menyene flyter forholdsvis bra, men det er ikke til å komme bort fra at hakkete oppførsel trekker totalinntrykket på en mobil ned.

Det er mulig vi har blitt bortskjemt som ikke er fornøyd med ytelsen på en mobil med 1,4 Ghz enkeltkjerneprosessor, men enhver telefon, billig eller dyr, bør ha program- og maskinvare som er samstemt og fungerer godt sammen. Setter du 24-tommers felger på en Lada så er det fortsatt en Lada, for å bruke en sammenligning tatt helt ut av det store blå, eller galaksen som det heter i Samsung-land.

I rettferdighetens navn er det ikke ille stelt med Galaxy Wonder, og mange vil nok synes at den fungerer helt fint. Selv pirkete mobiljournalister som oss har brukt Wonder i ukesvis uten antydning til forhøyet blodtrykk. På den positive siden kan vi legge til at Wonder har fungert stabilt. Vi har riktignok restartet den eller i det minste tømt minnet når den har blitt altfor treg, men vi har ikke opplevd programkræsj eller at den har låst seg.

Hovedmenyen.
Hovedmenyen.
Wonder er ikke tapt bak en busk.
Wonder er ikke tapt bak en busk.

Pinglete lyd

Noe vi ikke har vent oss helt til med Wonder, er lydkvaliteten under samtale. Vi synes at lyden er noe lav og utydelig. Selv med volumet på fullt så er ikke dette noen telefon du har veldig lyst til å bruke i støyende omgivelser uten håndfrisett. På akkurat dette for en mobiltelefon viktige punktet synes vi altså at Galaxy W presterer under middels, uten at det er så dårlig stelt at det blir et stort problem.

Gode "taster"

Når du skal skrive på Galaxy W får du på vanlig måte frem et virtuelt tastatur. Vi synes tastaturet fungerer bra. Her er det litt avstand mellom tastene, og du har også æ, ø og å – noe vi forøvrig anser som en selvfølge. Responsen i skjermen er også god, noe som gjør at det er enkelt å bruke Wonder. Helt ute i kantene på skjermen er den merkbart mindre presis, men dette er vanlig på berøringsfølsomme skjermer, og Galaxy W er ikke dårligere enn de fleste andre telefoner her.

Skjermen er forøvrig god å se på, og så lenge lysstyrken ikke står på minimum fungerer den også overraskende bra i sollys.

For å det hele tatt å komme så langt må du skru av tastelåsen. Som standard låser du opp telefonen ved å dra låseskjermen i en hvilken som helst retning og ut av "syne". Dette kan være noe uvant i starten hvis du er vant med å måtte bruke en bestemt bevegelse for å låse opp skjermen, spesielt fordi Galaxy W nok krever en lengre bevegelse enn enkelte andre låseskjermer.

Du kan selvsagt også stille inn Wonder til å kreve et bestemt opplåsningsmønster dersom du vil begrense tilgangen til telefonen din.

Og selvsagt kan du bare droppe alt som heter standardfunksjonalitet og laste ned egne skjermlåser, tastatur eller stort sett hva du måtte ønske fra Android Market for å få telefonen akkurat slik som du vil ha den.

I esken

Ingen troll spretter ut av salgsesken til Samsung Galaxy W, her finner du akkurat det du forventer for en telefon i denne prisklassen. Minnekort medfølger ikke, men dette har du sannsynligvis fra før. I motsatt fall så får du romslige minnekort for skillemynt og småpenger i nettbutikkene.

  • Samsun Galaxy W
  • USB-lader
  • Micro-USB-kabel
  • Håndfrisett
  • Hurtigguide

Samsung Galaxy W med abonnement

Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W med abonnement

Samsung Galaxy W

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen