Vi testet Samsung Galaxy S II LTE da vi var på IFA-messen i Berlin.

Samsung Galaxy S II med 4G på vei til Sverige

Söta bror får 80 mbit/s-nedlasting direkte til mobilen.

Nå er Samsungs LTE-versjon av flaggskipmobilen Galaxy S II på vei til Sverige.

Mobilen vil bli distribuert av mobiloperatøren Tele2, som stolt forteller at de er den første operatøren i Europa som kan tilby 4G-mobilen Samsung Galaxy S II LTE til kundene sine.

Tidoblet hastighet

I dag benytter de fleste smartmobiler seg av 3G-nettet når de skal koble seg til mobilnettet, som har en teoretisk makshastighet på 8 mbit/s. Med 4G (også kjent som LTE) vil hastigheten tidobles, og la folk laste ned data gjennom mobilnettet med en hastighet på hele 80 mbit/s.

Her i Norge har Netcom hatt et 4G-nett oppe en god stund, men det dekker fortsatt kun de største byene i landet. Telenor jobber også med å lage sitt eget 4G-nett, som vil rulles ut en gang i løpet av neste år.

Ikke for norske mobiler

Problemet for mobilbrukere her i Norge er at 4G-nettet er ment for bærbare datamaskiner, men ikke for mobiler. Årsaken skal være vanskeligheter med byttet mellom 4G- og GSM-nettet, noe som har ført til at vi ikke har sett en eneste LTE-mobil på det norske markedet enda.

Les også: Netcom: Vi satser ikke på 4G-mobiler enda

Nå som Tele2 skal importere sine første 4G-mobiler kan det kanskje hende dette vil føre til en større satsning på feltet også her i Norge, slik at vi kan benytte oss av det raske mobilnettet på mobilene våre.

Forhåndsbestillingen av Samsung Galaxy S II LTE vil begynne den 15 desember i Sverige. Noen uker senere vil Tele2 også slippe Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE i Sverige.

Les også: Sniktitt: Samsung Galaxy S II LTE

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen