Galaxy S er en rask mobil med krystallklar skjerm.
Test
Galaxy S er en rask mobil med krystallklar skjerm. (Bilde: Einar Eriksen)

Samsung Galaxy S

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ Kanonbra skjerm
+ Mye teknologi og funksjoner
+ God på multimedia
+ Slank og lett

dsad
- Det koster å være kar

Galaxy S er Samsungs nye Android-flaggskip. Den imponerer med en fire tommers stor skjerm med Super-AMOLED-teknologien. Det gjør at skjermen bruker lite strøm samtidig som den imponerer med fantastisk fargegjengivelse og kontrast.

Skjermstørrelsen gjør telefonen litt bredere og lengre enn gjennomsnittet. Til gjengjeld veier den lite og er rett under centimeteren tykk. Kvalitetsfølelsen er helt grei, selv om plastdekselet på baksiden ikke føles like eksklusivt som Iphone 4s flate av herdet glass.

Multimediakonge

Den gode skjermen gjør at Galaxy S er svært fornøyelig å se film på, og filmopplevelsen er den beste vi så langt i en mobiltelefon. Galaxy S kan rett og slett gi deg en kvalitets-filmopplevelse hvor som helst.

Lydkvaliteten er også god i film så vel som musikk. Du får litt livligere lyd i de beste musikktelefonene, men alt i alt leverer Galaxy S et bredt lydbilde med god gjengivelse av alle instrumenter inkludert de dypeste basstonene.

DLNA-støtten gjør at du kan dele multimediafilene dine med andre kompatible enheter i det trådløse nettverket ditt.

Kameraet er også helt greit, men må se seg slått av Sony Ericsson Xperia X10. Bilder tatt utendørs får gode farger og relativt god detaljgjengivelse. I bilder tatt i normal innendørsbelysning blir imidlertid støyen svært tydelig. Kameraet har heller ingen blits som kan bøte på den svake lysfølsomheten.

Fullverdig kontorpakke

Det er altså først og fremst på multimediasiden Galaxy S prøver å lokke til seg kunder. Likevel har den godt med proffunksjoner, som for eksempel full Office-støtte og Exchange-synkronisering.

Nettleseren er rask og brukervennlig, og det samme kan sies om de fleste andre funksjoner på telefonen. Med en 1 GHz prosessor er den rask i vendingene, men litt kluss med programvaren gjør at telefonen lugger litt innimellom likevel. Iphone 4 og HTC Desire føles ofte litt raskere.

Galaxy S har på den annen side Flash-støtte, slik at du kan se video og surfe på nettsider laget i Flash, i motsetning til Iphone. Med alt man kan kreve av raske datateknologier i tillegg, som trådløst nettverk, super-3G med høy hastighet og Edge er Galaxy S en svært god surfetelefon.

Full navigasjon - men ikke i Norge

GPS-mottaker er på plass, og Google Maps har fått en funksjon for skikkelig bilnavigasjon i bilen. Dette er det imidlertid ikke åpnet for i Norge ennå, og dermed må du nøye deg med å se hvor du er på et kart. I tillegg kan du søke etter adresser, forretninger og interessepunkter.

Programmet Layar er et snedig program om du er på utkikk etter et interessepunkt, for eksempel minibank, restaurant eller bensinstasjon. Du trykker enkelt og greit på kategorien du er ute etter og spesifiserer hvor langt du er villig til å bevege deg. Dernest kan du peke kameraet rundt deg for å se akkurat hvor de valgte interessepunktene befinner seg i det vi kaller utvidet virkelighet.

Se utvidet virkelighet på video i vår test av "Den hemmelige parken" i Vigelandsparken »

Brukervennlig og funksjonsrik

Android 2.1 som operativsystem sammen med grensesnittet Touch Wiz 3.0 på toppen gjør telefonen både brukervennlig og funksjonsrik på én gang. Likevel er det enkelte ting som er litt ulogisk og som gjør at det krever litt tilvenning før du kan danse elegant rundt i menyene.

For eksempel er det ofte vanskelig å bruke telefonen i bredskjerm for enkelte gjøremål der skjermtastaturet brukes. Enkelte innstillinger er også litt ulogisk plassert.

Android Market åpner for nedlasting av svært mange programmer og spill, men det er synd at det ennå ikke er åpnet for betalprogramvare i Norge. Det gjør at du ikke får tak i de programmene med høyest kvalitet her til lands.

Alt i alt fremstår likevel Android som svært brukervennlig i forhold til den funksjonaliteten du får. Du kan kopiere og lime inn hva som helst, kjøre flere oppgaver samtidig helt sømløst og det meste er svært intuitivt satt opp. Vi setter også pris på mulighetene for småprogrammer (widgets) på skrivebordet.

Les en nærmere gjennomgang av menyene og se video på side 1

Galaxy S legger seg på en pris godt under det man forventer Iphone 4 havner på i Norge. Samtidig er Galaxy S en svært fullkommen mobitlelefon med alle de funksjonene og mulighetene en avansert bruker krever, samtidig som den er relativt lett å forstå seg på.

Likevel er det en liten rekke ting den sterkeste konkurrenten, Iphone 4, er bedre på. Den føles raskere, materialvalgene gjør at den kjennes mer eksklusiv ut, kameraet er bedre og App Store gir foreløpig bedre innhold fordi Android Market ikke er åpnet for programmer som koster penger i Norge. Vi mener også Iphone 4 ligger litt foran på brukervennlighet, mens Galaxy S troner på funksjonssiden.

I begge tilfeller får du altså en knallgod telefon på litt forskjellige områder. Vi anbefaler deg å lese begge testene for å finne ut hvilken som er best til ditt bruk.

Her kan du lese testen av Iphone 4 »

Synes du prisen på Galaxy S er litt i høyeste laget, bør du se på HTC Desire. Den har en litt svakere skjerm og dårligere kamera, men koster nesten tusenlappen mindre enn Galaxy S. Sony Ericsson Xperia X10 er en Android-telefon med bedre kamera, og er verdt en titt om mobilfotografering er viktig for deg.

Samsung Galaxy S med abonnement

Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S med abonnement

Samsung Galaxy S

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen