Samsung Galaxy Nexus er avbildet

Det første bildet av Googles neste flaggskip kan være lekket.

Slik ser nye Galaxy Nexus ut.
Slik ser nye Galaxy Nexus ut.
Slik ser dagens Nexus S ut. Nexus S ble lansert sammen med Android 2.3 Gingerbread.
Slik ser dagens Nexus S ut. Nexus S ble lansert sammen med Android 2.3 Gingerbread.

Nexus Prime har vært på ryktebørsen i lang tid allerede. De siste par ukene har ryktene om at den vil få nytt navn skutt fart. Etter alt å dømme er det Galaxy Nexus vi venter på – og nå er den avbildet.

Ryktene vil også ha det til at det er Galaxy Nexus som viser seg på Samsung kommende Unpacked-lansering i San Diego 11. oktober.

Les også: "Nexus Prime" kupper iPhone-salget?

Heftig skjerm

Den kommende råtassen skal ifølge de siste ryktene ha en skjermoppløsning på 1280 x 720. Skjermen skal være en av Samsungs Super AMOLED-varianter. Telefonen på bildet kjører imidlertid testprogramvare som oppgir 1184 x 720 piksler. Det er sannsynlig at de tapte pikslene er menylinjen øverst på telefonen.

En oppløsning på 1280 x 720 piksler fordelt på 4,6 tommer gir en pikseltetthet på 320 piksler per tomme. Det er ti færre piksler per tomme enn Apples Retina Display-skjerm. Apples skjerm har langt færre punkter, men er også betydelig mindre med bare 3,5 tommer i diagonalen.

Ingen knapper

En annen nyhet rundt Galaxy Nexus er at telefonen ikke vil ha noen faste knapper i fronten. Android Ice Cream Sandwich skal samle dagens ulike Android-versjoner, og i Android 3.2 Honeycomb er knappene flyttet inn på skjermen. På bildet av Galaxy Nexus ser vi det som kan se ut som de samme knappene nederst på skjermen.

Samsung har allerede sluppet en video i forbindelse med lanseringen. "Something BIG is coming" er påstanden, og vi får se det som tilsynelatende er en buet mobiltelefon.

Tidligere har spekulasjonene gått om Unpacked-lanseringen kunne dreie seg om Galaxy Note for det amerikanske markedet. Med mindre noen har kjørt over Galaxy Note før videoen ble spilt inn virker det nå ganske sikkert at det ikke er den.

Tvert i mot het forrige buede mobil fra Samsung Nexus S, og var den forrige Google-telefonen.

Ny Android kan komme om en måned

God timing

Timingen for Google og Samsungs lanseringsfest kunne neppe vært bedre. I går ble Apples iPhone 4S lansert, og mange er skuffet over at telefonen hverken fikk større skjerm eller ny design.

Les også: Apple har lansert iPhone 4S

(Kilder: gsmarena.com, , youtube.com, , pocketnow.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen