TEST: Samsung Galaxy Nexus

Test Samsung Galaxy Nexus

Her er verdens første Android 4-mobil

Vi har testet Googles nye flaggskip.

Konklusjon

dsad
+ Meget skarp og klar Super AMOLED-skjerm
+ Lynraskt kamera
+ Rask nettleser
+ Kraftig prosessor
+ God samtalelyd
+ Aktiv støyreduksjon

dsad
- Ruver i lomma
- Ruver i lomma
- Ikke HDMI
- Høy pris

Samsung Galaxy Nexus er Googles skrytemobil. Den skal vise hva det er mulig å få til med den nye versjonen av Android, kjent som versjon 4.0, eller Ice Cream Sandwich.

På Samsung Galaxy Nexus er det ikke en eneste synlig tast, men i stedet er det tre ikoner nederst i skjermbildet som har overtatt navigeringsfunksjonene. Dette er samme løsning som på nettbrett med Android 3.0, og vi synes det fungerer greit.

Startskjermer

Telefonen har i alt fem forskjellige startskjermer, og du kan veksle mellom dem ved å sveipe med fingeren over skjermen. Den nederste rekken med snarveier vil bli stående, samme hvilken startskjerm du går til.

Telefonen er enkel å lære og enkel å bruke, men vær klar over at den mangler de tilleggene som produsentene legger på toppen av Android-grensesnittet.

Galaxy Nexus er ikke like tett integrert mot Facebook som andre smartmobiler. Du kan gå inn på tjenesten via nettleseren eller en app, men du får for eksempel ikke Facebook-meldinger i innboksen sammen med e-post og SMS, eller Facebook-venner i telefonens adressebok.

Lekker telefon

Selve mobiltelefonen er lekker, og en svak bue i hele telefonen gjør at den skiller seg fra mengden av flate, sorte smartmobiler. Bakdekselet er i plast, men telefonen virker likevel eksklusiv.

Skjermen måler hele 4,65 tommer, men telefonen er likevel såpass kompakt at den ikke oppleves som noe stort monster. Den svake buen og de runde formene gjør at telefonen ligger greit i en vanlig bukselomme.

Skjermen er rett og slett fantastisk. Oppløsningen er på 720 x 1280 punkter, og med det er dette den skarpeste AMOLED-skjermen som finnes på en mobiltelefon. Den fine skjermen gjør seg godt om du skal se film på mobiltelefonen din, men du har også nytte av den når du surfer på nett, eller ser på dokumenter med mye informasjon.

Musikkspilleren byr ikke på noe nytt, men lyden er god, og ørepluggene som følger med er av akseptabel kvalitet.

De viktigste ankepunktene mot Samsung Galaxy Nexus er at den ikke virker med BankID på mobilen, prisen er høy, og telefonen mangler en del funksjonalitet som vi er vant til fra tidligere Android-telefoner.

Ikke for alle

Vi tror den viktigste målgruppen for Samsung Galaxy Nexus er såkalte early adopters, unge menn som liker å tilpasse mobiltelefonene selv, og som synes det er viktigere med heftige spesifikasjoner enn at alt skal virke rett ut av esken.

Er du ute etter en rask businessmobil med stor skjerm og bra kamera, så må Samsung Galaxy Nexus se seg slått av Samsung Galaxy Note, som har enda litt større skjerm og i tillegg er raskere og har bedre batteri. Ulempen er at den kan bli litt i største laget, men ellers synes vi den er både mer funksjonell og raskere enn Galaxy Nexus.

Om valget står mellom den etter hvert noe aldrende Samsung Galaxy S II og Galaxy Nexus, så vil vi faktisk anbefale Samsung Galaxy S II. Galaxy Nexus har nok bedre skjerm og nytt operativsystem, men det er ikke nok til å forsvare at den koster ganske mye mer. Vi opplever Galaxy S II som en billigere og mer brukervennlig mobiltelefon, og med tiden vil også denne modellen kunne oppdateres med Androids Ice Cream Sandwich. Denne utgaven vil imidlertid få Samsungs egne tilpasninger på toppen av Google-grensesnittet.

HTC har tre alternativer du også bør ta med i betraktningen. Sensation XE er både rask og funksjonell, mens Sensation XL i tillegg har like stor skjerm som Galaxy Nexus. Begge disse har lydbrikke fra Beats Audio og leveres med gode øreplugger.

HTC Titan er også en stor mobiltelefon. Denne kjører ikke Android, men er helt klart den heftigste Windows Phone 7-mobilen på markedet nå.

Les hele testen av Samsung Galaxy Nexux på Amobil.no


Samsung Galaxy Nexus 16GB

Samsung Galaxy Nexus 16GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen