TEST: Samsung Galaxy Nexus

Test Samsung Galaxy Nexus

Her er verdens første Android 4-mobil

Vi har testet Googles nye flaggskip.

Multimedia:
Mediefunksjoner:Tilfeldig avspilling, gjentagelse, spillelister, lydutjevner
Medieformater:MP4/H.264/H.263 player
FM-Radio: Nei
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB med integrert HDMI, minijack 3,5 mm
Javastøtte:Tredjepart
Spill og underholdning: YouTube

Kameraoppløsning: 5 megapiksler (1,3 megapiksler frontkamera)
Autofokus: Ja, med berøringsfokus
Zoom:Ja, digital
Blits eller fotolys: Ja (LED)
Videopptak: 1080 p
Annet:App for bilde- og videoredigering.

Kort sagt:
dsad
 – Svært raskt kamera
 – Støtter DLNA
 – Rask filoverføring
 – HD-video (1080p)

dsad
 – Svak formatstøtte i videospiller
 – Vanskelig å ta skarpe bilder

Android-mobiler er tradisjonelt underholdningsmobiler, og Galaxy Nexus er ikke noe unntak.

Film

Den store skjermen og den svært høye pikseltettheten gjør telefonen til et lite festfyrverkeri. Å se film på denne mobiltelefonen er en fryd, i alle fall dersom du har valgt et filformat som telefonen støtter. Når det gjelder formatstøtte må Galaxy Nexus se seg grundig slått av Samsung Galaxy S II, som er mer eller mindre altetende.

Her er det selvsagt bare å laste ned en app fra Android market, og vips, så kan du spille det meste av filmer på galaxy Nexus. Maskinvare-akselerert grafikk gjør at filmene stort sett glir pent på skjermen, men de aller tyngste HD-videoene vil hakke litt.

Musikkspilleren har de funksjonene du kan forvente.
Musikkspilleren har de funksjonene du kan forvente.

Musikk

Musikkspilleren i Samsung Galaxy Nexus byr ikke på noe nytt, selv om det er snakk om en helt ny versjon av Android. Galaxy Nexus spiller bra, og vi finner de funksjonene vi trenger. Ørepluggene som følger med er slett ikke de verste vi har hørt, men er du litt kresen, så har du antakelig bedre øreklokker du heller vil bruke.

Det vi ikke finner i musikkspilleren er en integrert tjeneste for nedlasting av musikk, men bruker du Spotify eller Wimp, så vil du heller ikke trenge en egen platebutikk i musikk-appen.

Musikkspilleren kan betjenes fra låseskjermen, forutsatt at du har startet avspillingen før telefonen låses. I andre applikasjoner kommer du til kontrollene ved å trekke ned statuslinjen fra toppen av skjermen. På de medfølgende ørepluggene er det ogs en knapp som lar deg starte og stoppe avspillingen.

Kameraet på 5 megapiksler er enklere enn på Galaxy S II.
Kameraet på 5 megapiksler er enklere enn på Galaxy S II.

Kamera

Kameraet på Samsung Galaxy Nexus skiller seg fra alle andre mobilkamedraer ved at det tar bilde i samme øyeblikk som du berører utløseren. Det betyr at du har en brukbar mulighet for å få knipset bildet akkurat i det øyeblikket du ønsker. Kameraet har kontinuerlig autofokus, men noen ganger opplever vi likevel at kameraet tar bilde før fokus er helt på plass. Dermed tar vi flere uskarpe bilder med galaxy Nexus enn med de fleste andre mobiler.

Om du vil være på den sikre siden, så kan du fokusere manuelt ved å ta på skjermen i det området du vil ha i fokus. Når kameraet er klart (det går fort) så kan du knipse bildet på vanlig måte. Du kan også velge å ta panoramabilder ved bare ett klikk, slik du tidligere har kunnet gjøre på Apples iPhone 4 ved hjelp av programvare fra Microsoft (!).

Kameraet fungerer bra i svakt lys, men vi synes ikke det er helt på høyde med de beste mobilkameraene. Oppløsningen er på 5 megapiksler.

Video

Videokameraet filmer i HD med oppløsning på hele 1080p og 30 bilder per sekund. Kameraet fungerer bra med bred belysning og få bevegelser i bildet. Blir bevegelsene store flyter ikke bildet like bra. Kameraet er likevel blant de bedre.

Her er et opptak vi har filmet med oppløsningen 720p og lastet opp til Youtube direkte fra telefonen:

Du kan redigere både bilder og film i kameraet. Siden det er begrenset hvilke innstillinger du kan gjøre når du filmer eller fotograferer, så kan muligheten for etterbehandling av bildene eller filmen vise seg å komme godt med.

Spill

Samsung Galaxy Nexus leveres uten spill, men med Google Market om bord er tilgangen til spill likevel godt ivaretatt. Sensorene i telefonen er nøyaktige og fungere bra som spillkontroller i de spillene som støtter dette. Men ikke alle spill er tilpasset skjermstørrelsen på Galaxy Nexus, og dermed kan det lønne seg å laste ned prøveversjoner før du går til innkjøp av dyrere spilltitler.

Her er noen bilder vi har tatt med Samsung galaxy Nexus:

Samsung Galaxy Nexus 16GB

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen