Samsung går for satelitt-TV

Parabol-antennen har blitt et stadig mer populært syn på norske husvegger. I Sør-Korea har man imidlertid tatt teknologien et par steg lenger, og åpner for at landets innbyggere nå like så greit kan ta med seg satelitt-TVen i lomma.

Det er landets egen produsent Samsung som har annonsert den nye teknologien, kalt Digital Multimedia Broadcasting (DMB). Samtidig ha selskapet lovet at den første telefonen med satelitt-TV skal komme på det sør-koreanske markedet allerede i løpet av fjerde kvartal i år.

Dette er ikke første gang Samsung lanserer telefoner med TV-mottak. Den nye DMB-teknologien selskapet annonserte i dag skal imidlertid være et adskillig billigere og bedre alternativ enn tidligere løsninger.

En eksisterende teknologi baserer seg for eksempel på overføring over mobilnettet, og da har det å se en 90-minutters fotballkamp alene kostet opp til 2000 kroner. Med satelitt-basert mottak vil man kun trenge å betale en fast månedlig avgift.

Samsung lanserte også rett før jul en telefon som kan ta imot vanlige TV-signaler over luften. Denne formen for mottak har imidlertid satt store begrensninger på rekkevidden og kvaliteten på sendinger.

DMB ser dermed ut til å være det beste alternativet for TV på mobiltelefonen til dags dato. Til tross for dette tror ikke Samsung at teknologien vil ta av helt enda, da man enda ikke tror man har oppnådd høy nok bildekvalitet og stor nok skjermstørrelse til at markedet vil ta til seg de nye telefonene.

Den koreanske teleoperatøren SK Telecom blir den første aktøren som satser på satelitt-basert TV på mobilen, og selskapet planlegger å skyte opp sin første DMB-satelitt allerede i løpet av kort tid. Samsung håper å snart kunne tilby en tjeneste på hele 40 forskjellige TV-kanaler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen