Samsung først i verden med blåtann

(Foto: Samsung)
(Foto: Samsung)

Samsung lanserte i dag to nye mp3-spillere for det norske markedet, hvorav den ene er blant de tynneste spillerne til nå og den andre er den første mp3-spilleren til Norge med blåtann.

Samsung T9B - først med blåtann
Samsung T9B er en enkel mediaspiller, som kan håndtere både musikk, video og bilder. Spilleren kommer med 1,8 tommers TFT-fargeskjerm med oppløsning på 176 x 220 punkter.

Som nevnt i overskriften, så skal T9B, ifølge Samsung, være verdens første dedikerte mp3-spiller med blåtann. Dette åpner en hel del muligheter, som at du for eksempel kan koble til et trådløst stereo-hodesett, og dermed slipper å bale med ledninger når du skal høre på musikk. Du kan også sende bilder, filmer eller musikk til andre blåtann-enheter.

Det mest spennende er imidlertid at du kan koble T9B til mobiltelefonen, og slik bruke mp3-spilleren som hodesett. Samsung hevder også at du kan lese SMS og ringe fra mp3-spilleren, noe som trygt kan sies å være imponerende.

Under panseret finner du videre minnekapasitet på en, to eller fire GB, alt etter hva du måtte ønske å betale for. Samsung skryter av at du med T9B kan lagre opptil fire helaftens spillefilmer på kun én GB. Dette er vel og merke etter at filmen er blitt komprimert og tilpasset skjermen på T9B.

T9B støtter også tekstvisning og spill, noe som gjør spilleren rimelig praktisk om du trenger litt annen underholdning der og da. Spilleren har også innebygget FM-radio.

(Foto: Samsung)
(Foto: Samsung)

T9B har en batterilevetid på 30 timer med musikkavspilling og syv timer med filmavspilling. Vekten er på 49 gram. Spilleren har fått en veiledende pris på 1199 kroner for utgaven med én GB minne. En noe billigere variant vil også være tigjengelig, da uten blåtann.

K3 - tynt og enkelt
Samsungs andre nyhet i dag er K3, som er noe mer designorientert enn T9B. Denne har en tykkelse på 0,69 cm og kommer i fargene grønn, svart og rød.

I motsetning til T9 har K3 en trykkfølsom skjerm som er på 1,8 tommer og kan vise 160 x 128 punkter. Siden K3 ikke kan vise video, kun bilder, så er denne oppløsningen helt grei, med mindre du ønsker å vise høyoppløste bilder.

Batterilevetiden er satt til å være 25 timer med avspilling av musikk. Du kan også høre på radio med K3, men da med noe kortere batterilevetid.

K3 vil være tilgjengelig i størrelser fra en til åtte GB, med en veiledende startpris på 1113 kroner for utgaven med en GB minne.

Begge spillerne skal være på vei ut i butikk i disse dager.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen