Samsung forbyr Samsung


Foto: Aving.net

Samsung tangerte sin rekord i lagringskapasitet på mobiltelefoner da de introduserte SCH-B570 nylig. Denne telefonen har hele åtte gigabyte lagringsplass til spill, musikk, video – og bedriftshemmeligheter.

Nå har Samsung nemlig forbudt sine egne ansatte å bruke gigamobilen på jobb. Grunnen er at ledelsen i selskapet er livredde for at utro tjenere skal bruke den drøye lagringsplassen til å stikke av med sensitiv informasjon og selge den til konkurrenter.

Under Wireless Broadband Forum i Seoul nylig, sa Ki-Tae Lee, Samsungs Telekom-sjef, at B570 ikke er tillatt å bruke på jobb, selv om de selv har laget den.

– Åtte gigabyte lagringskapasitet er mer enn nok til å stjele all konfidensiell informasjon om vårt selskap, sa Lee i følge Telecoms Korea.

Det er ikke uvanlig at bedrifter som er redd for spionasje og lekkasje forbyr bruk av kamera, og dermed også kameramobiler. Dessuten er det svært vanlig med forbud mot mp3-spillere og andre lagringsmedier som kan plugges rett inn i en PC.

Samsungs nye telefon har for øvrig fått plass til et kamera på to megapiksler, GPS, satelitt-TV og 5.1 kanalers kringlyd. Og den fåes selvsagt bare i Korea. I mellomtiden kan du trøste deg med i310, som også har åtte gigabyte under panseret.

(Kilder:Telecomskorea.com, Gizmodo.com, Mobilewhack.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen