Test

Samsung F300 "Ultra Music"

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,3 x 4,4 x 0,94 cm
Vekt: 80 gram
Form: Tradisjonell, to forsider
Skjermer: 1,4", 2,1 "
Snarveistaster: Volum, tastelås, sidebytte
Kamera: Ja
Uttak: USB/lyd (proprietær)
Pris: Fra ca 3300 kroner

Slik vurderer vi
Samsung F300 er en sær mobiltelefon på den ene siden...
Samsung F300 er en sær mobiltelefon med en liten skjerm på den ene siden...
...og en snasen mp3-spiller på den andre siden.
...og en snasen mp3-spiller på den andre siden.

Ute etter en spesiell mobiltelefon? Slutt å lete. Samsung F300 er så eksentrisk som mobiltelefoner blir.

F300 har nemlig to fremsider. Den ene siden brukes når du skal høre på musikk med F300, mens den andre er til vanlig bruk som telefon. Mp3-siden ser da også ut som en mp3-spiller, med en stor skjerm og et berøringsfølsomt kontrollpanel.

Telefonsiden derimot, den ser ut som en gammeldags kalkulator. skjermen er veldig lav og bred, mens tastene fyller ut resten av fronten.

For at telefonen skal vite hvilken av de to sidene du vil bruke, må du trykke inn en snarveistast hver gang du skal vende telefonen.

Innebygget batteri
Designmessig er F300 en skikkelig særing, men "byggteknisk" er telefonen solid. Batteriet er innebygget, så det er ingen løse deksler på telefonen. Alt i alt føles den solid, og det er ingen slark eller knirking.

Tastaturet har også store taster, men de er ikke separert i bredden. Dermed er det litt vanskelig å føle seg frem til hvor du er på tastaturet.

På mp3-siden er tastene byttet ut med en berøringsfølsom plate med en tast i midten. Dessverre for F300, så fungerer denne løsningen dårlig. Det er veldig lett å treffe feil og gjøre ting du ikke hadde tenkt til.

F300 er til tross for to fremsider ingen sværing. Denne telefonen er både liten og tynn, og glir ned i lomma uten problemer.

Alt i alt er det ikke lett å bli klok på denne telefonen, men den er i alle fall skrudd godt sammen.

Skjermer og menyerSkjerm, telefon: TFT, 1,4", 262 k farger
Oppløsning: 176 x 65 punkter
Skjerm, mp3-spiller: TFT, 2,1", 262 k farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
Operativsystem: Samsung proprietært.
Meny: Liste
Tekst: T9, multitap
Firmware:

Slik vurderer vi
Skjermen på mobilsiden er knøttliten.
Skjermen på mobilsiden er knøttliten.
Hovedmenyen er en rekke med ikoner.
Hovedmenyen er en rekke med ikoner.
Baksiden har berøringsfølsomme taster og multimediameny.
Baksiden har berøringsfølsomme taster og multimediameny.

Velkommen til forvirring
Selv om telefonen er sær på en litt søt måte, oppdager du fort at det er mye som ikke er optimalt.

Frontskjermen er så lav at du kun kan se én rad av menyen av gangen, eller to linjer med tekst. Skjermen kan i tillegg bare vise to linjer, så menyen er langt fra oversiktlig.

Dette er som å være tilbake på 90-tallet. Med en så liten skjerm blir det verken praktisk å lese tekst, bruke kalenderen eller surfe på nett.

En så liten skjerm byr på en god del begrensninger. Du kan for eksempel ikke surfe på nettet, og kalenderen kan ikke vises i månedsformat.

I tillegg er skjermen naturlig nok lavoppløst, og langt i fra spenstig.

Så snart du vender om telefonen til mp3-siden, blir historien en ganske annen. Denne skjermen er stor, og forholdsvis høyt oppløst.

Dessvere er det ytterst få funksjoner du får lov til å bruke på den store skjermen. Du kan lese SMS, høre på mp3, se på bilder og video, og surfe på nettet. Alt annet skjer via den knøttlille skjermen på fremsiden.

Og selv det du får lov til å gjøre på den store skjermen blir et slit. For nå er du nemlig nødt til å bruke de berøringsfølsomme tastene.

Det er nemlig veldig enkelt å trykke feil, og avslutte hele mp3-spilleren.

Hver gang du mottar en melding du vil svare på, har du et svare strev med å vri og vende på telefonen. Når du får tekstmeldingen leser du den på den lille skjermen, men her kan du ikke se hvem som har sendt meldingen.

Da må du inn i menyen, og velge den store skjermen. Trykke inn vendetasten og snu telefonen rundt. Nå får du se hele meldingen og hvem som har sendt den, men du kan ikke svare herfra. Da må du trykke på vritasten igjen og snu tilbake på den lille skjermen igjen.

Hvordan Samsung har kommet på en så lite gjennomtenkt funksjon som dette, aner vi ikke!

Vibrere? Nei takk
I kjent Samsung-stil, går det ikke an å sette telefonen til å ringe og vibrere samtidig. Du kan enten ha kun ringing, kun vibrasjon, eller vibrasjon først, så vibrasjon. Utrolig irriterende, og vi trodde Samsung hadde ristet av seg dette.

Når du mottar en tekstmelding og åpner denne direkte fra hvilemodus, kan du ikke se hvem avsenderen er. Først når du sender svar, ser du hvem som sendte deg meldingen. Alternativt kan du velge å se meldingen på mp3-spillerskjermen, eller gå inn i SMS-innboksen gjennom menyene.

Du kan også åpne de fleste multimediafunksjonene i en egen meny på mp3-siden. Her må du bruke de berøringsfølsomme tastene, og det er lett å trå feil.

Dette er ikke første gang vi slakter berøringsfølsomme taster. Vi likte ikke løsningen på verken Samsung E900 eller LG Chocolate, og håper produsentene snart innser at de må slutte med dette eller lage noe som fungerer

F300 gjør en halvveis jobb som mobiltelefon, og en halvveis jobb som mp3-spiller. Vi kan ikke fatte eller begripe hvorfor Samsung ikke bare har utstyrt telefonen med en stor skjerm og et brukbart tastatur. Løsningen koreanerne har gått for her er bare skikkelig dårlig på alle måter.

Samsung F300

Vis større

Samsung F300


Samsung SGH-F300 med abonnement

Samsung SGH-F300

Samsung SGH-F300 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-F300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen