Test

Samsung F210

Design og byggekvalitet



Størrelse: 8,8 x 3,1 x 2,1 cm
Vekt: 72 gram
Form: Vri
Skjerm: 1,46 tommer
Snarveistaster: Volumtaster, låse-tast
Kamera: Ja
Uttak: Samsung proprietært
Pris: Ca. 2500 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi
Samsung F210 er lang og tynn.
Samsung F210 er lang og smal.
På tross av at den er ganske tykk, oppleves F210 som en liten telefon.
På tross av at den er ganske tykk, oppleves F210 som en liten telefon.

Mobilprodusentene ynder å kalle telefonene sine for musikktelefoner - endog multimediamobiler når de skal ta litt i, men ofte er det ikke annet enn litt tilbehør og at den faktisk kan spille musikk som støtter opp om slike påstander.

Dette kan ikke sies om SGH-F210, her tar nemlig Samsung den helt ut. Dette er virkelig en telefon hvor musikk er den viktigste funksjonen.

Faktisk kan du si at SGH-F210, eller F210 for å være litt mindre formell, er utformet som en mp3-spiller med innebygget mobiltelefon. Det er ikke første gangen Samsung lanserer en slik modell, vi har tidligere testet forgjengeren X830.

Denne var like ekstrem i utformingen, og fungerte bra som musikktelefon. Ett år senere har verden som kjent gått videre, og spørsmålet er om Samsung med nykommeren F210 har hengt med i utviklingen.

Førsteinntrykket lover utvilsomt godt. Der X830 hadde et lekkert design, tar F210 den enda et par skritt videre. Designen er nemlig ytterligere forbedret og er svært elegant. Fronten av telefonen er en sammenhengende blank flate, som kun brytes opp av det sølvfargede styrehjulet.

Materialvalget er dessuten utsøkt og hakket vassere enn forgjengeren. Telefonen oser av en kvalitetsfølelse som du sjelden finner i denne prisklassen. At den også er blant de minste og letteste telefonene du får kjøpt, hjelper også på inntrykket av at dette er en spesiell telefon.

Det eneste vi har å utsette på byggekvaliteten, befinner seg på baksiden av telefonen. I løpet av testperioden rakk det nemlig å åpenbare seg flere små riper på bakdekselet, så spørsmålet er hvor lekkert det ser ut når du har brukt telefonen et halvt års tid.

Vri for å åpne

Når du åpner F210, kjenner du at vrimekanismen er like godt bygget som resten av telefonen. F210 er enkel å åpne med en hånd, blant annet takket være en fjær som gjør at telefonen spretter opp av seg selv når du først har hjulpet overdelen den første centimeteren på vei.

Noe tilvenning kreves. For at F210 skal ende rett vei når du har åpnet den, må du nemlig holde den opp ned før du åpner den. Vrimekanismen virker forøvrig kun i den ene retningen, men er enkel å betjene både for venstre- og høyrehendte.

Et stort ankepunk ved forgjengeren X830, i det minste for de som faktisk ville skrive en SMS i ny og ne, var tastaturet. Tastene var nemlig fordelt på kun to rader. Heldigvis var Samsung mer fornuftige når de tegnet F210, og gitt den et tastesett med normal utforming.

Tastene står derfor ikke så mye tilbake for det du finner på mer klassisk utformet mobiltelefoner. Dog er tastesettet fortsatt ganske smalt, noe som er nærmest uunngåelig med tanke på designen til F210.

Vri for å bla

Å navigere i menyene gjør du med styrehjulet. Du kan bla både ved å vri på hjulet eller ved å trykke som på en vanlig piltast. Denne løsningen er velkjent fra blant annet Apple Ipod, selv om Samsungs variant nok ikke fungerer fullt like bra som originalen.

Det er dessuten litt forvirrende at du i musikkspillermodus ikke kan trykke for å bla opp og ned. Trykk på styrehjulet utfører da helt andre funksjoner - i motsetning til når du bruker F210 som telefon.

Til sist er styrehjulet plassert på overdelen av telefonen, og havner dermed litt høyere enn resten av tastene, noe som ikke er ideelt for lynrask betjening.

På høyre side av telefonen sitter en praktisk volumknapp, mens du på motsatt side finner en egen knapp for å låse tastene som er tilgjengelige (det vil si styrehjulet og volumtasten) når telefonen er lukket.

Tilkoblingen for ekstrautstyr befinner seg i bunnen av telefonen, beskyttet av et avtagbart deksel.

Dette er ikke telefonen for deg som vil ha en praktisk og lettbetjent telefon, men alt i alt fungerer designen bra. Selv om F210 naturligvis ikke er den mest ergonomiske mobiltelefonen vi har testet, er utformingen god nok til at du kan bruke F210 som telefon i det daglige.

Skjerm og menyer



Skjerm: TFT, 256 000 farger
Oppløsning: 128 x 220 punkter
Operativsystem: Samsung
Meny: Rutenett, listevisning
Tekst: T9, vanlig tekst
Firmware: Rev0.2

Slik vurderer vi
Sort og sølv preger telefonens ytre.
Sort og sølv preger telefonens ytre.
Bunnkontakter sitter bak et deksel.
Bunnkontakter sitter bak et deksel.

Smal skjerm

Hvis du kjøper en så smal telefon som F210 er, blir det noen kompromisser. Det største kompromisset er sannsynligvis skjermen, som er i minste laget.

Skjermen er i seg selv skarp og lyssterk med klare farger, og når du skal bla i menyene fungerer det forsåvidt greit. Begrensningene merkes når du for eksempel skal lese en tekstmelding, det blir ikke spesielt oversiktlig. Likeledes blir skjermen i smaleste laget når du skal se på bilder.

Menyene er, slik vi har sett på nyere Samsung-modeller, kjappe i responsen, oversiktlige og enkle å bruke. Allikevel finnes det fortsatt noen ankepunkter. Hvis du taster mye på mobilen din så vil du nok merke at ikke alt er like lettvint, og at det finnes et par småting å irritere seg over.

Et eksempel er hvis du skal legge til et ord i ordlisten. Selv om du er midt i en setning, mener Samsung allikevel at du skal begynne å stave ordet med stor bokstav. Motsatt kommer det ikke automatisk stor bokstav hvis du skulle være i form til å avslutte en setning med et smiletegn (som forøvrig, og heldigvis, kommer automatisk når du taster punktum to ganger på rappen).

Dumt er det også at Samsung på denne modellen har fjernet muligheten for at telefonen skal ringe og vibrere samtidig ved innkommende anrop. Du må velge enten én av delene, eller virbrasjon først og så ringing.

Totalt sitter vi igjen med følelsen av at det blir noen overflødige tastetrykk, spesielt i meldingsmenyen som jo er den mest taste-intensive funksjonen på en mobiltelefon. Ingen stor sak, men menyene har altså fortsatt forbedringspotensiale.

Samsung SGH-F210 med abonnement

Samsung SGH-F210

Samsung SGH-F210 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-F210   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen