F110 Micoach gjør seg best på treningsstudioet
Test
F110 Micoach gjør seg best på treningsstudioet

Samsung F110 Micoach

F110 Micoach har vært i handelen siden i sommer, og nå har et eksemplar endelig funnet veien til en av redaksjonens få medlemmer med egen pulsmåler. F110 er nemlig en treningstelefon fra Samsung, laget i samarbeid med ikke ukjente Adidas. Denne gang kan vi faktisk si at testingen har kostet oss blod, svette og tårer (vel, vi har i det minste svettet sammen med Micoach).

Samsung F110 Micoach:

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 10,2 x 4,5 x 1.5 cm
Vekt: 92 gram
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster:Volum, kamera, musikk, trening
Uttak: Samsung proprietært
Kortplass: Nei
Eksternt antenne-uttak: Ja
Menysystem: Samsungs eget
Meny: Rutenett
Programversjon: CF110.02
Skjerm: TFT, 262 000 farger, 176 x 220 punkter
Pris: ca 1500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten
 – Gode taster
 –Billig

dsad
 – Skral byggekvalitet
 – Skjerm imponerer ikke

Billig bastard

Allerede da Micoach ble lansert, var spesifikasjonene svært moderate. Nå, over et halvt år senere, grenser de til det kjedelige. Heldigvis har prisen på F110 falt som en stein, og vi har sett den til salg i butikk for under 1500 kroner uten abonnement.

Vi har sjekket om den lave prisen kan forsvare innkjøp av en F110 Micoach.

Førsteinntrykket er at dette er en liten, om enn noe kjedelig, skyvetelefon. En kompakt størrelse er da også en forutsetning for en telefon som skal være med på treningstur.

Plastikk opp og i mente

Med en gang du får F110 i hånden, kjenner du at her har Samsung spart inn der de kan på materialkvaliteten. Det er lenge siden vi har testet en telefon som kjennes så billig, og plastikkpreget er overveldende.

Plastikken virker nokså godt sammenskrudd, men knirk dukket opp etter et par dager. Det tok heller ikke lang tid før skjermen ble ripet opp. Den kjennes altså billig ut.

Vi har også sjekket kvaliteten på et ferskt eksemplar rett fra butikken, og selv om dette virket noe mer forseggjort, er det en telefon med billigpreg uansett hvordan du snur og vender på det.

Solide taster

I god, gammel Samsung-tradisjon er talltastene store med tydelig skrift. Å skrive meldinger går derfor fint, selv om menyene gjør at det kanskje blir noen flere tastetrykk enn på en Nokias eller Sony Ericssons telefoner.

Menytastene fungerer også bra, men her dukker den nevnte knirkingen opp.

Menyene er i velkjent Samsung-stil. Du finner som vanlig en del fiffige finesser, som for eksempel tyverisporing og forskjellige effekter for menyoverganger.

Konfidensielle treningsresultater?

Du har også mulighet for å kontrollere tilgangen til forskjellige deler av menyen, og skulle du være toppidrettsutøver eller av andre grunner ønske å sperre tilgangen til treningsresultatene dine, er dette fullt mulig.

Du har et vell av muligheter for å stille farger i menyene, men grafikken i seg selv er langt fra grensesprengende.

En viktig årsak til dette er skjermen, som er under pari etter dagens standard. En ting er at den ikke er spesielt stor, men oppløsningen er hakket for lav. Hvis du for eksempel skal surfe med telefonen, gjør skjermen dette til en selsom opplevelse.

Rikelig med tilbehør

Vårt eksemplar av Micoach kommer med treningstilbehør, og leveres i en eske på størrelse med en pizzakartong. Det som skiller seg ut er naturligvis treningstilbehøret. Pulsbelte, skritteller og bærestropp til å feste mobilen på armen hører hjemme i denne kategorien. Skrittelleren er på størrelse med en femmer, og festes til skoen ved å hekte den under skolissene.

Øretelefonene er av typen som hektes bak øret, og de sitter svært godt. Uansett hvor mye vi ristet på hodet klarte vi ikke å få dem til å ramle av, så det er liten tvil om at de egner seg godt på joggeturen. Vil du heller bruke egne øretelefoner så følger det med et adapter med overgang til vanlig 3,5 mm minijack.

Du kan kjøpe F110 både med og uten treningstilbehøret. Dette følger med i esken når du kjøper hele pakken:

  • Lader
  • Øreplugger/adapter
  • Datakabel
  • CD med programvare
  • Brukermanual
  • Skritteller
  • Pulsbelte
  • Festeanordning

Samsung SGH-F110 miCoach med abonnement

Samsung SGH-F110 miCoach

Samsung SGH-F110 miCoach med abonnement

Samsung SGH-F110 miCoach

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen