Test

Samsung E900

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,3 x 4,5 x 1,65 cm
Vekt: 93 gram
Form: Skyvetelefon
Snarveistaster: Kamera, mp3, volum, avspilling/pause, neste/forrige spor.
Kamera: Ja
Uttak: USB 1.1 (Proprietær plugg)
Pris: fra ca 3000 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi

Samsung hadde ingen planer om å sitte på gjerdet og se på sin erkerival LGs suksess med Chocolate. Dermed skrudde de i sammen E900, som byr på det beste fra Chocolate og er bedre teknisk spesifisert.

I forhold til Chocolate, er E900 en del smalere over baken og mer avrundet i formen. Telefonen har også fått en vanlig piltast du kan trykke ned, i stedet for den berøringsfølsomme piletasten LG Chocolate har.

Berøringfølsomme taster er både positivt og negavtivt. Visst ser det bra ut, men i bruk kan de fort bli et irritasjonsmoment.

Tasteområdet er plassert rundt piltasten, og brukes til å åpne menyen og navigere. Blant annet hopper du rett ut av det du driver med ved å trykke på legge-på-tasten.

Det er her problemene starter. Når du bruker piltasten er det fryktelig lett å komme borti legge-på-tasten om du holder telefonen med høyre hånd. Resultatet er at du ender opp med startbildet, og må gjøre alt på nytt. Ofte lystrer heller ikke de trykkfølsomme tastene ved første forsøk.

Nummertastaturet som skjuler seg under skjermen er derimot en fryd å bruke. Tastene er akkurat passe store, har fin motstand og bråker svært lite.

Vi liker godt at telefonen har egne taster for å starte mp3-spilleren og kameraet, noe som fungerer svært bra. Tastene må holdes inne en stund før noe skjer, slik at det skal mer til før du tar bilder av innsiden av lommen din.

Ellers føles E900 god i hånda, og er såpass liten at den burde gli rett ned i de aller fleste lommer. Vekten burde heller ikke skremme noen.

Det er ingen knirking, knaking eller løse deler på telefonen. Kvalitetsinntrykket er godt over middels, og telefonen føles solid.

E900 er dermed en telefon som ser svært bra ut, men som ikke er så fryktelig praktisk i bruk. Vi har enda til gode å se berøringsfølsomme tester som fungerer bra, og E900 er ikke noe unntak.

SKJERMER OG MENYER

Hovedskjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Fysisk størrelse: 2 tommer
OS: Samsung
Meny: Proprietært
Tekst: T9
Firmware: E900CPFF2

Slik vurderer vi

Minimalisme
Det er lenge siden vi ble imponert av en Samsung-meny. Selskapet har mer eller mindre holdt seg til den samme formelen i flere år. Derfor ble vi svært overrasket da vi åpnet menyen til E900 første gang.

De glorete menyene er nemlig byttet ut med minimalisme. Her er det svart og grått som gjelder, med farge på ikonet du har markert. I undermenyene er det svart, grått og oransje.

Om du føler deg i et litt lysere humør, kan du velge menytemaet "hvitt", som gir lys bakgrunn og farger på alle ikonene.

Samsung har også gjort grep i selve menyoppbyggingen. I undermenyene får du med en gang se hvilke valg som ligger under det menyvalget du har markert. Du trenger faktisk ikke å åpne menyen i det hele tatt om du ikke vil, men velge rett fra listen som dukker opp.

Det er også mulig å vise hovedmenyen som en liste i stedet for et rutenett.

I tillegg laster E900 inn teksten i tekstmeldinger på en helt ny måte. I stedet for å vise all teksten med en gang, dukker nå meldingen opp bokstav for bokstav. Dette er nok en funksjon som ser bra ut, men som er lite praktisk. Du bruker nemlig tre ganger så lang tid på å lese en SMS. Heldigvis kan du skru funksjonen av.

Skjermen til E900 er også en aldri så liten fryd. Den er skarp og høyoppløst til tross for den lille fysiske størrelsen. Dette gjør at den er perfekt til å se igjennom bilder på, og duger bra til Java-programmer.

Dessverre fungerer skjermen særdeles dårlig i sollys. Vi hadde ofte problemer med å se skjermen når solen sto høyt på en skyfri himmel.

Samsung SGH-E900 med abonnement

Samsung SGH-E900

Samsung SGH-E900 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E900   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen