Test

Samsung E800

Design og kvalitet - 

Samsung E800 ble først presentert under årets CeBIT og viste helt nye takter fra den koreanske mobilprodusenten. I stedet for et kamskjelldesign, som Samsung ellers har vært flittige til å benytte, har produsenten brukt den samme designløsningen som Siemens SL55 med et nedskyvbart tastesett.

Når man skal dra ned tastesettet, legger man tommelen på en gummistripe under skjermen. Deretter skyver man de to halvdelene fra hverandre og tastene kommer til syne.

Skyvemekanismen er av mye høyere kvalitet enn den vi fant i SL55, og fremstår som både solid og robust. Dette er viktig siden man er avhengig av å kunne dra ned tastesettet titt og ofte, både når man skal skrive meldinger, ta bilder og ringe med telefonen. Da er det en fordel at mekanismen holder seg ved like.

Foruten det å ringe, skrive og knipse bilder kan man bruke de fleste funksjonene til telefonen uten å måtte anvende tastaturet. Samsung har nemlig konstruert E800 slik at man stort sett slipper å bruke tallknappene og kan konsentrere seg om kommandotastene og navigeringsknappen.

Kameralinsen befinner seg på motsatt side av skjermen, og er derfor beskyttet så lenge man har telefonen lukket. Man må dermed, som nevnt, åpne telefonen hver gang man skal ta bilder med kaemraet. Til gjengjeld for den lille ekstra bevegelsen skulle man slippe å få riper i kameralinsen.

En liten telefon det oser kvalitet av
Allerede ved første øyenkast merket vi i hvor stor grad E800 er preget av mer gjennomførte løsninger enn sin fjerne slektning SL55. Blant annet har telefonen fått et mye mer kvalitetsfylt preg over seg.

Mens knirking og knaking er dagligdags på svært mange av dagens telefoner, er dette fraværende på E800. Dette skyldes nok i hovedsak at Samsung har brukt skikkelige materialer. Telefonen kommer i polert metall, et materiale som Samsung har brukt i flere av sine modeller.

Dette sørger også for at telefonen er mye mindre utsatt for riper. Mens for eksempel plast fort blir ripete, klarer den robuste metall-innpakningen til E800 å holde stand mot det meste av belastninger.

Metallutføring til tross, så er E800 absolutt ingen tungvekter. Den kan faktisk skryte av å være en av de letteste kameratelefonene på markedet med sine 85 gram. Vekten er jevnt fordelt uavhengig av om man har tastesettet oppe eller nede. Dette gjør at telefonen ligger godt i hånden, og den er ikke til besvær hverken i lommer eller i en snor rundt halsen.


E800 er ingen kjempe

Heller ikke størrelsen til E800 er det noe å si på. Når en telefon er 8,7 cm lang og 4,4 cm bred er det snakk om en ganske liten sjarmør. Perfekt for moteløvenes trange bukselommer eller enhver annen med sans for de små dippedutter. Da er det kanskje et større problem at telefonen er 2,4 cm tykk, som er på grensen til hva som er behagelig å hanskes med.

I sammenligning med andre alternativer i den klassiske "eggeformen" er allikevel E800 en vinner. Den er noe større enn Siemens første skyvbare modell SL55, men adskillig mindre enn Siemens nye konkurrent SL65, som ellers stiller forholdsvis likt på spesifikasjoner og utrustning.

Trangt om plassen på tastene
Navigasjonsknappen til E800 er uten overdrivelse en god drøm. Motstanden i overflaten er perfekt, og man merker intet ubehag når man trykker løs. Siden den er femveis er det dessuten mulig å legge inn fem stykk snarveier til forskjellige valg som kamera og kalender.


(Klikk for større bilde)

Foruten navigasjonsknappen rommer telefonens forside de fem kommandoknappene. Disse er lagt opp på en logisk måte etter hvor mye man bruker hver tast. De er også bra anlagt størrelsesmessig. De er heller ikke slitsomme å bruke, og man merker ikke noe ubehag ved bruk over lengre tid.

Talltastene er derimot ikke like bra lagt opp. Skriver man en tekstmelding eller MMS, merker man fort at den nederste knapperaden er lagt for tett opp til kanten av bunndekselet. Talltastene er også litt i minste laget for fingre av størrelsen 'Large' og oppover, noe man nesten må regne med på en knøttliten telefon som E800. De fleste kvinner burde ikke ha noen problemer, mens storhåndede gårdsgutter nok bør holde seg unna.

Motstanden i tastene er ellers relativt bra, til tross for at de er forholdsvis grunne, og de er plassert ut på en slik måte at man lett holder oversikten.

Konklusjonen vår er klar. E800 er uten tvil en av de mest lukseriøse telefoner på markedet for oss vanligfolk. Telefonen er kvalitetsmessig overlegen de fleste konkurrenter og gir valuta for pengene på alle felt. Er man storfingret ville vi dog styrt unna - til det er tastene for små.

Samsung SGH-E800 med abonnement

Samsung SGH-E800

Samsung SGH-E800 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E800   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen