Test

Samsung E730

Design og kvalitet - 

Samsung E730 ser ved første øyekast ikke ut til å skille seg nevneverdig ut fra andre kamskjellstelefoner. Dette inntrykket forandrer seg imidlertid raskt når man holder telefonen i hånden. Samsung har nemlig byttet ut den vanlige glatte overflaten med et tynt, voksaktig belegg.

Dette bidrar til at telefonen ligger betydelig bedre i hånden enn de aller fleste andre kamskjellstelefoner vi har prøvd, samtidig som den tåler mer bank før den får riper i overflaten. I tillegg skal det mer til før telefonen sklir ned fra stuebordet når vibreringsvarsling er aktivert.

At E730 i tillegg har fått en veldig avrundet utforming kan nok også ta sin del av æren for at telefonen ligger godt i både håndflaten og bukselommen. Man finner enkelt og greit ikke en eneste spiss kant på denne modellen.

Størrelsen burde heller ikke skremme noen. Med dimensjoner på 87 x 43 x 23 mm og en vekt på 88 gram glir telefonen rett inn i den småvokste delen av kamskjellsparken.

Uslåelig kvalitetsfølelse
Det er ikke noe problem å åpne telefonen med én hånd, ettersom trommelen som holder de to telefondelene sammen har fått en svært solid fjær. Dette gjør at telefonen nesten åpner seg helt av seg selv, alt man trenger å gjøre er å gi skjermdelen et lett puff med tommelen.

At E730 i tillegg er hundre prosent fri for knirking og ulyder gjør at man oppnår en kvalitetsfølelse som overgår alt annet på markedet i dag. Dette er enkelt og greit glitrende arbeid fra Samsungs designavdeling.

Både nummertastene og navigasjonspanelet holder høy kvalitet. Samtlige taster er såpass store at både skriving av tekstmeldinger og navigering i menyene går unna i høy hastighet. At tastene i tillegg er svært responsive kan nok også ta sin del av æren for dette.

Dedikerte taster til det meste
På telefonens venstre side finner man dedikerte volumtaster, noe som gjør det lettere å justere lyden mens man er i en samtale.

På høyresiden har man en knapp som starter opp kameraet.

For å forenkle bruken av musikkavspilleren har E730 i likhet med E720 fått dedikerte knapper for å starte, stoppe og skifte mellom låter. Disse er plassert på fremsiden av telefonen, rett under skjermen.

Øverst på den venstre siden av telefonen finner man et uttak for de medfølgende ørepluggene. Dette er beskyttet av en plastluke som kan åpnes og lukkes. Også ladeuttaket under telefonen har fått en beskyttende gummiluke.

Hvis vi skal klage på noe må det være at glasset som dekker kameralinsen ligger litt ubeskyttet, slik at det lettere ripes opp.

Alt i alt er vi svært fornøyd med både kvaliteten og de øvrige designløsningene, og har absolutt ingen betenkeligheter med å gi denne telefonen full pott i denne kategorien.

Samsung SGH-E730 med abonnement

Samsung SGH-E730

Samsung SGH-E730 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E730   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen