Test

Samsung E700

Design og kvalitet - 

Samsung E700 er Samsungs nye toppmodell, og er i mangelen av blåtann og e-mail rettet mer mot motebevisste mennesker enn mot proffbrukeren. Telefonen retter seg med andre ord mot mobilbrukere med høy sigarføring, som ønsker å bruke det lille ekstra for å få noe sexy mellom hendene.

Den har folkelig blitt kåret til en av årets lekreste mobiltelefoner, og det skal ikke legges skjul på at undertegnede har ventet lenge på å få teste denne sjarmøren etter Samsungs presselansering i august.

E700 skiller seg litt ut fra resten av Samsung sin portefølje, ettersom den har et noe annet design enn sine forgjengere. Det tradisjonelle designet med metallfinish og blank aluminium har måttet vike til fordel for en mer kubistisk utforming i blått og sølv. Også under lokket har Samsung valgt et noe mer futuristisk design enn det vi har sett på tidligere modeller. Knappenes mørk blå utforminger gir et kvalitetspreg vi sjelden ser på mobiltelefoner.


(Klikk for større bilde)

På midten av frontdekselet er det plassert en OLED-skjerm. E700 er en av de første telefonene på det norske markedet med denne skjermtypen, som egner seg godt for bruk i eksterne skjermer. Dette fordi OLED-skjermer ikke trenger bakgrunnsbelysning, noe som bidrar til å redusere strømforbruket til mobiltelefoner og gjør det mulig å lage dem smalere.

Over den eksterne skjermen finner man kameraet, som er lagt inn som et lite vindu. På siden av telefonen finner man en kameraknapp, mens man på venstre side finner volumknappen. Alle taster og luker har en polert-metallfinish, noe som gir telefonen et svært ekslusivt utseende.

Når det kommer til kvalitetsfølelse er E700 et mesterverk. Telefonen er svært kompakt, og virker godt sammensatt. Det er heller ingen knirkelyder eller knaking som avslører billig plastikk. E700 virker ellers ganske kompakt, men ikke noe spesielt robust. Det ville nok med andre ord snødd tett et visst sted før undertegnede frivillig slapp telefonen i bakken.

E700 ligger greit i hånden. Når telefonen er oppslått virker den noe baktung, noe som desverre er vanlig på kamskjell-telefoner. Til gjengjeld føles E700 svært behagelig å holde, og er avrundet under slik at den er en nytelse å ha i hånden.

Knappene er gode å anvende, og er passe myke å trykke på og gjør det dermed behagelig å skrive med dem. Istedenfor joystick har Samsung valgt en femveis navigasjonsknapp på E700, veldig lik den vi har sett på tidligere telefoner. Mens alle nummertastene og navigasjonstasten er i plast, er sidetastene i børstet metall.

På venstre side finner man volumknappen, som kan brukes for å justere volum under samtaler, samt å få frem klokken i standby-modus på den eksterne skjermen. På høyre side finner man en dedikert kameraknapp som tar brukeren direkte til kameramodusen. Trykker man denne inn mens telefonen er lukket vil man kunne ta selvportrett ved hjelp av den eksterne skjermen.


(Klikk for større bilde)

E700 er den første kamskjells-telefonen fra Samsung uten ekstern antenne. Med tanke på hvor praktisk det er uten antenne kan man egentlig spørre seg hvorfor Samsung lot det drøye så lenge før dette skjedde. Det er svært greit å kunne dra telefonen opp av lommen uten å måtte bekymre seg for at den skal henge seg opp i noe på noen måte. Også det at antenner er mer utsatt ved fall gjør at de fleste produsenter idag foretrekker løsninger som utelater antenne.

Samsung har den siste tiden levert noen svært lekre små telefoner. Eksempler på dette er A800 og S300M som begge kom for noen måneder tilbake. Selv om E700 ikke klarer å hamle opp med de små dimensjonene til disse telefonene, er den allikevel i klasse med de mindre kamskjelltelefonene på markedet. 9 cm i høyden og 4,5 cm i bredden er slettes ikke noe å klage over. 2,3 cm i dybden er også svært lite, og står i sterk kontrast til for eksempel Sony Ericssons Z600.

Vekten er heller ikke noe å klage over. 88 gram er slettes ikke verst, og de færreste vil nok merke om en E700 datt ned i jakkelommen.

Samsung SGH-E700 med abonnement

Samsung SGH-E700

Samsung SGH-E700 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E700   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen