Test

Samsung E530

Design og byggekvalitet - 

Samsung må vel kunne sies å være markedslederen her i landet når det kommer til kamskjelltelefoner. Vi lar oss ofte imponere både over byggekvalitet og pene linjer på modellene fra Sør-Korea, og hvem kan vel glemme bestselgeren E700?

Samsungs nye kamskjelltelefon, E530 har mye til felles med E720 som vi har testet tidligere. Forskjellen finner man i all hovedsak utenpå telefonen, noe vi skal komme tilbake litt senere.

Størrelse og vekt
E530 er ikke den minste kamskjelltelefonen på markedet, men er absolutt ingen kjempe heller. De utvendige målene er 8,6 x 4,3 x 2,6 cm, noe som fører til at telefonen får plass i de aller fleste lommer. Vekten på 85 gram er også med på å sikre at du ikke får ryggsmerter av å bære rundt på den.

Allerede ved første øyekast er det tydelig at E530 er designet med den feminine delen av befolkningen i bakhodet. Alle hjørner er avrundet, og telefonen er svakt eggeformet. Telefonen kommer også i flere farger, blant annet lilla som vi antar kommer til å slå godt an hos jentene.

Kvalitet
Fra første gang vi løftet opp E530, har vi vært begeistret for dette lille søte egget. Telefonen ligger godt i hånden, og har en vektfordeling som gjør den behagelig å holde både i åpen og lukket tilstand.

Ved åpning og lukking kommer det klart frem at den øvre og den nedre delen sitter godt sammen, og vi aner ingen antydninger til slark eller ulyder når vi legger press på den. Noe av kvalitetsfølelsen forsterkes av at batteriet utgjør bakdekslet, i motsetning til den mer vanlige løsningen hvor batteriet er plassert under et tynt deksel..

Det finnes bare to åpninger på telefonen, én for håndfrisett og én for lader eller datakabel. Begge disse er dekket til med gummipropper som er festet til telefonen. Vi lar oss begeistre både over at de sitter så godt på plass som de gjør, og at de er så godt integrert i designet slik at helhetsinntrykket ikke ødelegges.

Ovenfor inngangen for håndfrisett ligger en snarveisknapp for kameraet. På den motsatte siden av telefonen ligger knapper for justering av volum. På fremsiden av telefonen er det plassert en informasjonsskjerm i farger, og en liten kameralinse med tilhørende kameralys. E530 har ikke navigasjonstaster for MP3-spilleren, noe søstermodellen E720 derimot har.

Tastesett
Tastene på innsiden av telefonen er delt opp i to grupper. De numeriske tastene står for seg, og menytastene er plassert ovenfor. Alle tastene ligger helt inntil hverandre, men de har en størrelse og en utforming som gjør at man treffer riktig tast selv om man har litt store hender.

Tastene 5 og 8 har en utforming som gjør at de er opphevet i forhold til de andre numeriske tastene. Dette gjør at man kan skrive tekstmeldinger selv i blinde, og det går raskt og effektivt å skrive uten at telefonen henger etter.

Alt i alt sitter vi igjen med et meget godt inntrykk av E530. I disse dager blir mer og mer teknologi presset inn i telefonene, og det er godt å se at Samsung klarer å holde størrelsen nede og beholde fokus på både brukervennlighet og kvalitet når det kommer til design. At telefonene i tillegg ser lekre ut er naturligvis ikke negativt.

Samsung SGH-E530 med abonnement

Samsung SGH-E530

Samsung SGH-E530 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E530   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen