Test

Samsung E370

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 4,3 x 8,6 x 2 cm
Vekt: 85 gram
Form: Skyvetelefon
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: Håndfri
Pris: ca. 2000 (klasse C)

Slik vurderer vi

Skyvetelefonen Samsung E370 er til forveksling lik D600, men med en vekt på knappe 85 gram og dimensjoner på 4,3 x 8,6 x 2 cm er den betydelig mindre, noe mange nok vil sette pris på.

At den kan leveres i en lekker rødfarge kan nok også få de motebevisste mobilbrukerne til å snu blikket når de passerer utstillingsmontrene i mobilforretningene.

Telefonen gir en svært god kvalitetsfølelse, og du er aldri i tvil om at det er brukt skikkelige materialer. Det er ingen knirking og ulyder, og fjæren i skyvemekanismen er spenstig nok til at telefonen kan åpnes og lukkes med et lite tommeldytt.

Gode taster
Nummertastene til E370 er store og flate, samtidig som de er responsive. Resten av tastene er også gode. Det er altså ingen grunn til å styre unna selv om du skriver mye tekstmeldinger.

Telefonen har egne taster for å stille volumet. Disse kan også brukes til å snu bildet i kamerasøkeren opp ned, for de som måtte ønske det. På telefonens høyreside er det en egen tast som starter kameraet. Denne fungerer også som utløser, noe som betyr at du kun trenger trykke inn knappen to ganger for å ta et bilde.

Beskyttelsesluker
Både sporet for hodesett og ladeinngangen til telefonen ligger godt beskyttet av gummiluker, slik at du ikke trenger bekymre deg for å få støv og smuss inni.

Alt i alt gir telefonen et veldig godt helhetsinntrykk designmessig. Det er ingen betydelige ulemper med noen av løsningene, og telefonen ligger både godt i hånden og ser bra ut. Dette er Samsung på sitt ypperste.

 

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 65 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
OS: Samsungs eget
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: E370XBFE2

Slik vurderer vi

Skjermen imponerer ikke
E370 har fått en noe utdatert skjerm, som har en oppløsning på fattige 128 x 160 punkter. Sammenlignet med de fleste telefoner på markedet i dag er dette lite imponerende.

Fargedybden på 65 000 begynner også å bli annenrangs, men dette er i praksis ikke noe som merkes.

Til tross for skrale spesifikasjoner er skjermen skarp nok til å vise videoklipp og se bilder på, uten at du får den helt store brukeropplevelsen.

Ikke de nyeste menyene
Samsungs menyer har blitt kraftig forbedret de siste årene, men i E370 har de valgt en noe eldre versjon enn for eksempel D600 og D820. Dette skyldes sannsynligvis at oppløsningen på skjermen setter begrensninger.

Menyene er imidlertid lette å forstå og har god respons, så brukervennligheten er det ingenting å utsette på.

Du kan legge inn en valgfri snarvei for hver retning på navigasjonstasten, inklusiv knappen i midten. Dette er en funksjon du ikke greier deg uten etter at du først har vendt deg til muligheten, og er standard på de fleste telefonmodeller som kommer ut i dag.

Alt i alt er det ingenting oppsiktsvekkende med verken menyer eller skjerm i denne telefonen. Brukervennlighet og respons veier til en viss grad opp for styggere ikoner, lavere oppløsning og fysisk mindre skjerm enn det man er vant til fra Samsungs nyere telefoner, men ikke forvent å bli imponert.

Samsung SGH-E370 med abonnement

Samsung SGH-E370

Samsung SGH-E370 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E370   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen