Test

Samsung E360

Design og byggekvalitet - 

Samsung har kommet med nok en kamskjelltelefon i E-klassen, og begynner å forvirre med antall modeller med nesten likt navn. Det går rett og slett i surr med et så stort antall modeller og så like navn, litt som med Nokia. Denne gangen heter modellen E360, og plasserer seg i mellomklassen med en pris på rundt 2 000 kroner.

Dette er oppfølgeren til E330, og sistemann ut har mange av de samme designelementene. Kantene er tydelig avrundet, og størrelsen er tilnærmet identisk. Forskjellen ligger i musikktastene som er plassert under den ytre skjermen. De fysiske målene er for ordens skyld 8,7 x 4,6 x 2,3 cm.

I Norge selges E360 i svart matt utførelse, av samme slag som på Samsung E730. Denne overflaten gir nærmest en gummifølelse, og fører til at telefonen ikke blir like enkelt ripet opp som modeller med sølvgrått plastbelegg.

At E360 i all hovedsak er bygget i plast kommer tydelig frem når du løfter den opp. Med sine 79 gram kreves det absolutt ikke at du drikker tranen din hver dag for å orke å bære rundt på telefonen.

I en sølvfarget ramme på fremsiden er den ytre skjermen plassert. På oversiden finner du kameralinsen, og på undersiden de nevnte musikktastene, for radio- eller mp3-funksjoner.

På telefonens høyre side er det plassert en snarveistast for kamera, mens venstresiden har fått plass til inngang for håndfrisett og volumtaster. På undersiden av telefonen er inngangen for laderen eller USB-kabelen plassert. Begge inngangene er proppet til for å gjøre det vanskeligere for støv å trenge inn i telefonen.

Som på de fleste kamskjelltelefonene fra Samsung, utgjør batteriet selve baksiden, det er altså ikke gjemt under et deksel.

Tastene på innsiden av telefonenen er adskilt fra hverandre i vertikal retning, mens en horisontal linje skiller menytastene fra nummertastene. Dette gjør det mulig å taste effektivt i vei selv uten å se på tastaturet. Alle tastene er såpass store at du slipper å unngå å trykke ned flere på en gang, selv med pølsefingre.

Uten noen tendenser til knirk eller knak, lever Samsung opp til sitt rykte som en produsent som tar design alvorlig også på andre modeller enn flaggskipene. E360 sitter godt sammen, og føyer seg inn i rekken over kvalitetstelefoner fra Samsung.

Skjerm og menyer - 

Hovedskjermen til Samsung E360 er blitt oppgradert fra E330, men ikke nevneverdig. Riktignok er skjermteknologien oppgradert, slik at skjermen nå oppleves som mer lyssterk og fargerik, men dessverre har den ikke fått flere bildepunkter. Dette gjør at skjermen rett og slett ser kornete ut, og ikke egner seg så godt til å se på bilder. Skjermteknologien som ligger til grunn er TFT, og oppløsningen er på 128 x 160 punkter.

Ytterskjermen er av typen OLED, som de fleste Samsung-telefonene bruker nå , og er ikke særlig skarp på bilder. Dette vises når du skal bruke skjermen som kamerasøker for å ta bilde av deg selv, eller når du får opp bilder av den som ringer. Det nyttigste med den ytre skjermen, er menylinjen som alltid viser telefonstatus og batterimåleren, klokkeslett og annen nyttig informasjon.

Menyen til E360 skiller seg ikke mye ut fra andre Samsung-telefoner, men har fått en liten nyvinning. Når du taster inn et tall i ventemodus, kan du ved hjelp av menytastene gå direkte til fire forskjellige funksjoner som kan bruke dette tallet. Du kan sende melding til valgt nummer, sette alarm til valgt tidspunkt, åpne enhetskonvertereren eller gå til tidspunkt i kalenderen. Ikke en veldig krevende nyvinning, men absolutt en god idé som kan spare deg for unødvendige tastetrykk fra tid til annen.

Selv om du kan spare noen tasetrykk på denne lille nyvinningen, krever dessverre Samsung alt for mange tastetrykk for andre viktige funksjoner. Et eksmpel på dette er SMS, hvor Samsung fremdeles noe å lære. De vet for eksempel ikke at vi skriver stor bokstav etter punktum. Alt i alt er det unødvendig mange tastetrykk for å få sendt en avgårde meldingen, eller for å gå inn i innboksen også.

Strålende fornøyd er vi derimot med at Samsung endelig kan varsle anrop med både vibrasjon og ringelyd samtidig!

Ellers er menyene til E360 stort sett som vi kjenner den fra andre Samsung-telefoner. Hovedmenyen vises med fargerike og animerte ikoner i rekker på 3 x 3, mens undermenyene vises i lister med tekst.

Som en liten oppsummering kan vi si at skjermen til E360 ikke imponerer nevneverdig, men den er heller ikke dårligere enn hva som er vanlig i denne prisklassen. Menyene fungerer bra, og er som vi kjenner de fra Samsung, foruten den lille nyvinningen med snarveiene.

Samsung SGH-E360 med abonnement

Samsung SGH-E360

Samsung SGH-E360 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E360   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen