Test

Samsung E250

Design og byggekvalitetStørrelse: 10 x 5 x 1,4 cm
Vekt: 81 gram
Form: Skyvetelefon
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: Samsungs egen/USB 1.1
Pris: ca. 1400 kroner (klasse B)

Slik vurderer vi

E250 forfra

Likheten med D900 er slående.

Samsung E250 er nok en skyvetelefon fra den koreanske produsenten. Det er intet negativt med dette, skyveformatet gjør det mulig å holde størrelsen nede uten at skjerm eller taster blir en vits. E250 lar seg også enkelt betjene med en hånd.

På designfronten er Samsung ved siden av skyveformatet kjent for å lage tynne telefoner. I motsetning til modellene i Ultra Edition-serien til Samsung setter E250 ingen verdensrekorder, men sammenlignet med det meste av konkurrentenes utskyvbare alternativer er E250 riktig så slank.

Designmessig er E250 svært lik den mer avanserte modellen D900. Ser du bort fra en drøy ekstra millimeter tykkelse og andre farger ser disse to modellene nærmest identiske ut.

Holder telefonen i hånden merker du allikevel fort forskjell. I motsetning til de dyrere Ultra Edition-modellene har E250 et ganske billig preg. Kvaliteten virker upåklagelig og det er minimalt med knirking, men finishen bærer preg av plast til lavpris. Skyvemekanismen er bra, men kjennes ikke fullt like kontant ut som de aller beste.

Det billige preget er også i høyeste grad tilstede på tastesettet. Spesielt meny-tasten er litt klønete å bruke. Den sitter nedsenket i telefonen tett inntil menytastene, noe som gjør det forholdsvis enkelt å taste feil.

Selve talltastene fungerer bra. De er ikke av de aller største, men det er til gjengjeld god avstand mellom tastene. I motsetning til de aller tynneste modellene gir de også god respons når du trykker på dem.

Samsung E250 produseres i fire farger. Foreløpig ser det ut som sølv og rosa er de to fargene den blir levert i her i landet. Den sølvfargede varianten er ganske så kjønnsnøytral og bør appellere både til menn og kvinner, mens den rosa utgaven naturlig nok for det meste kommer til å havne i forskjellige damevesker.

E250 har altså et godkjent design, og formatet må sies å være svært lommevennlig.

Skjermen blender ingen
I denne prisklassen må du stort sett nøye deg med lavoppløste skjermer. Samsung E250 skiller seg ikke ut i så måte, og stiller med en skjermoppløsning i nedre del av skalaen. Dette gjør at menyer og grafikk får et litt kornete preg. Heldigvis har Samsung kostet på seg en TFT-skjerm, slik at skjermbildet i det minste i det minste er klart og med brukbar fargemetning.

Skjerm og menyerHovedskjerm: TFT, 65 000 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
Operativsystem: Samsung
Meny: Rutenett, liste
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: E250XBGB1

Slik vurderer vi

Skjermen er også godt lesbar utendørs, det er bare i direkte sollys du må myse litt for å se skjermbildet.

Menyene skiller seg ikke ut fra andre, nyere Samsung-telefoner. Du kan velge mellom en minimalistisk, nærmest fargeløs meny i sort, eller hvit bakgrunn med fargelagte ikoner.

Andre innstillingsmuligheter er det flust med i god Samsung-tradisjon, blant annet kan du velge lyder for de fleste handlinger. Å svare på en samtale gjør du enklest ved å åpne telefonen, og tastaturet låser seg praktisk nok automatisk når du skyver telefonen igjen.

Menyene har ingen store mangler, og du har stort sett de mulighetene du forventer å finne selv om brukervennligheten nok ikke når helt opp til det beste fra Nokia eller Sony Ericsson.

Det som ikke alle blir fortrolige med, er hvordan navigeringen i undermenyene fungerer. Når du har markert et punkt i menyene vises en liste til høyre på skjermen med hvilke menyvalg som finnes under valget du har markert. Dette er helt sikkert gjort med intensjoner om å gjøre det enklere for deg å finne frem i menyene, men for mange blir det bare rotete og irriterende.

Et annet, litt sært punkt er at telefonen husker hvilket punkt du sist besøkte i menyen. Litt forvirrende at du ikke starter på samme sted hver gang du går inn i de enkelte undermenyene.

Det mest positive med menyene må sies å være responsen. Telefonen reagerer lynraskt, og du legger ikke merke til noen forsinkelse i det hele tatt når du blar i menyene. Selv å bla i bildealbumet går uten merkbar forsinkelse.

Totalt får menyene altså godkjent, og det samme gjør skjermen når vi har prisen på telefonen i bakhodet.

Samsung SGH-E250 med abonnement

Samsung SGH-E250

Samsung SGH-E250 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-E250   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen