Test
Samsungs E1310. (Bilde: Alle foto: Silje Gomnæs)

Samsung E1310

Samsung har mye å by på i markedet for telefoner under tusenlappen. Men er det nå så sikkert at alt er like bra? Vi har testet E1310, som koster 560 kroner.

Samsung E1310

Dimensjoner: 9,2 x 4,5 x 2,0 cm, 83 gram
Teknologi: GSM 900 / 1800 MHz,
Bluetooth
Minne: 500 telefonbokoppføringer
Skjerm: 1,77 tommer, 128 x 160 piksler fargeskjerm
Annet: SMS, kalkulator, verdensur, enhetskonverterer, stoppeklokke, alarm, ett spill, notatprogram
Batteri: 8,3 timer tale, 22 døgn hviletid
SAR-verdi: 0,538 W/kg
Pris: Ca 560 kroner

E1310 er en lekker liten sak. Telefonen har kamskjellsutforming, og er dekket av blank svart plastikk.

Telefonen er rund og fin i kantene, og veldig behagelig å holde i hånden. Åpne- og lukkemekanismen er også veldig god, og det er ingen sak å åpne og lukke telefonen med bare én hånd.

E1310 er heller ikke noen tung telefon, og kan fint bæres i lommen en hel dag uten at dette bør føles spesielt ubehagelig.

Gode taster

Telefonens taster har god respons, og er formet som små puter i hard gummi. Bortsett fra at hver tast gir fra seg en nokså høy klikkelyd, er det en fornøyelse å bruke tommelen på tastene til E1310.

Telefonen har ingen ytterskjerm. Skrur du av lyd- og vibrasjonsvarsling, må du derfor åpne telefonen hver gang du vil vite om du har fått SMS eller noen har ringt deg. Dette er imidlertid telefonen så hyggelig å si fra om, når du velger å skru av alle typer varsling.

Skjermen til E1310 er 1,77 tommer stor, og har en oppløsning på 128 x 160 piksler. Prisen tatt i betraktning, er ikke denne oppløsningen noe å klage på.

Enkle menyer

Ikonene og menyene er tilpasset skjermens begrensninger, slik at det hele ser rent og ryddig ut.

E1310 har ikke allverden med programmer og funksjoner, men du finner likevel en liten liste med ting som kan være nyttige i hverdagen. Vi nevner for eksempel notatblokk, klokke og kalkulator.

Telefonen har også ett spill, nemlig Sudoku. Du kan ikke installere egne spill på telefonen, da den ikke har støtte for de vanlige java-formatene.

Dårlig plass

Bluetooth er også på plass, slik at du kan overføre bilder eller andre filer til telefonen. Musikk kan du imidlertid bare glemme å overføre. Telefonens internminne er på 3 MB, og støtte for minnekort finnes ikke. Du får dermed ikke engang plass til én musikkfil i skikkelig kvalitet.

E1310 har heller ikke kamera.

Batteritiden er tålelig god. Ved middels bruk bør du regne med å lade telefonen to ganger i uken.

SMS-skriving er sannsynligvis en av de aktivitetene du kommer til å bedrive mest med 1310. Dette fungerer telefonen godt til. Du får stor bokstav etter punktum, og det er lett å bytte ord eller legge til tegn. Velger du imidlertid feil ord i ordlista, må du viske ut alt og skrive ordet på nytt.

Elendig lyd

En annen ting du antakelig gjerne vil bruke telefonen til, er å ringe. Dessverre er lyden i E1310 skrekkelig dårlig. Lyden under samtaler var veldig blikkboksaktig i begge ender. I tillegg er lyden hakkete, og du "mister" bruddstykker av samtalen konstant.

Det følger ikke med noe håndfrisett til telefonen, og vi fikk derfor ikke mulighet til å undersøke om dette kunne gitt bedre lyd.

Alt i alt er vi rimelig skuffet over E1310. Ikke fordi den mangler kamera, flere spill og avansert teknologi. Og heller ikke fordi den har lavoppløst skjerm og latterlig lite internminne.

Det vi er skuffet over er talekvaliteten. Dette er fortsatt den desidert mest grunnleggende funksjonen en mobiltelefon bør ha i orden, og det har ikke E1310 etter dagens standarder.

Alternativer

Det finnes mange alternativer til E1310. Det finnes faktisk også telefoner som er både billigere og bedre enn E1310, som for eksempel Samsungs egen E1120. Denne koster 260 kroner, men har riktignok ikke Bluetooth.

Er du villig til å bruke noen hundrelapper ekstra, kan Nokia 3120 Classic være et godt valg. Den er super på SMS-skriving, og har i tillegg både 3G og kamera. Nokias 2680 er et annet alternativ. Denne er god på samtaler, og koster rundt 660 kroner.

Samsung E1310 med abonnement

Samsung E1310

Samsung E1310 med abonnement   Les mer »

Samsung E1310   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen