Samsung dobler hastigheten

Samsung skal i løpet av kort tid demonstrere en ny telefon som kan brukes i det kommende HSDPA-nettet. Telefonen skal visstnok greie hastigheter på opp til 3,6 Mbps, som er en dobling av den tidligere HSDPA-rekorden på 1,8 Mbps, og hele ti ganger raskere enn hastighetene man kan oppnå i det vanlige 3G-nettet.

Telefonen skal visstnok bli den første HSDPA-modellen som selges til privatbrukere, og skal tilbys eksklusivt til Vodafones abonnenter i forbindelse med at produsenten lanserer HSDPA-nettet sitt senere i år.

Telefonen er en prototype, men maskinvaren skal være ferdig. Det er altså kun implementering av operativsystem og annen programvare som gjenstår.

Èn sang på ti sekunder
Med en linjekapasitet på 3,6 Mbps vil det bli langt enklere å laste ned multimediefiler som film og musikk. En MP3-fil av gjennomsnittlig størrelse vil for eksempel kunne hentes ned på knappe ti sekunder.

Det skal nevnes at HSDPA-nettet vil ha en øvre grense på 1,8 Mbps de første månedene etter at det er lansert, for å teste at alt fungerer som det skal, så man vil altså ikke kunne utnytte telefonens fulle kapasitet.

En annen ting man bør ha i bakhodet er at slike demonstrasjoner som dette gjøres under helt optimale dekningforhold, der det gjerne settes opp egne antenner i området for å gi best mulig ytelse.

Samsung skal demonstrere telefonen i løpet av den gigantiske elektronikkmessen CES, som holdes i Las Vegas denne uken.

(Kilder: Infosync, Mobile Gazette, PC Magazine)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen