Samsung Digimax i6 PMP

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Samsung er kjent for å kunne dette med forbrukerelektronikk, så hvorfor være konservativ å gjøre som alle andre, når man kan gjøre noe helt annet?

Det nye Digimax i6 PMP er, i tillegg til et digitalkamera, også en såkalt Portable Media Player, altså en avspiller for musikk og video. Du kan med andre ord laste filmer og musikk over på kameraet, så du kan bruke det som underholdning, for eksempel når du er på tur.

Kameraer i dag har så mye prosesseringskraft, at det ikke bør være så mye mer som skal til enn litt internprogrammer for å håndtere dette.

Likevel er vi litt skeptiske. Kameraet støtter minnekort på opp til i hvert fall 1 gigabyte. Hvor mye får du plass til da? Det er vanskelig å si, siden man trenger egen programvare (som følger med), for å konvertere musikk og video over til et format som kameraet forstår. Men det sier seg vel selv, at det ikke er så mange spillefilmene det blir plass til, hvis du også skal ha mulighet til å ta bilder. Du kan naturligvis ha lomma full av minnekort med all verdens musikk og filmer på, men da blir det fort kostbart. Erfaring tilsier også at en 2,5 tommer skjerm ikke er optimalt for å se på film.

Men hva betyr dette? Har Samsung latt dette gå på bekostning av andre ting i kameraet? Blir dette et dårligere kamera på grunn av disse funksjonene? Vi tror ikke egentlig det. Kameraet er et standard 6 megapikslers kamera med 3x optisk zoom. Det er dårlig med vidvinkel, men desto bedre tele. Lysstyrken er ikke all verden, men ikke dårligere enn at man kan leve med det, tror vi.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Hvis det er som vi tror, at det ikke koster mye ekstra å legge inn dette, så gjør det kanskje ikke så mye. Det eneste vi bekymrer oss for er at du enten har fylt opp minnekortet så mye med annet, at du ikke har plass til de bildene du vil ha, og at du har spilt så mye musikk, og sett så mye på film, at batteriet er flatt når du skal ta bilder.

Men vi er jo naturlig skeptiske til funksjonalitet som ikke har noe med fotografering å gjøre. Vi mener det hører til andre steder, og at du med to separate enheter, ville fått begge deler bedre.

Hvis du alltid vil ha med deg musikk/video, og alltid vil ha med deg kameraet, og du ikke orker tanken på å skulle dra på begge deler, er dette en spennende løsning.

Vi ser på det som positivt at det er mulig at noen bruker den først og fremst som MP3-spiller, og dermed alltid har med seg et kamera. Men vi tror nok de fleste ville velge en annen enhet hvis det først og fremst var MP3-spiller de var ute etter.

Kameraet er ventet til Norge i første halvdel av mars, og veiledende pris er 2895,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen