Samsung D900

Alternativ tekst mangler
Alle foto: Marius Valle

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,35 x 5,1 x 1,29 cm
Vekt: 85 gram
Form: Skyvetelefon
Snarveistaster: Kamera, volum
Kamera: Ja
Uttak: USB 2.0 (Proprietær plugg)
Pris: fra ca 3600 kroner

Slik vurderer vi

Det er tynne telefoner det satses på i Samsung-leiren om dagen. Selskapet har utviklet en egen serie med syltynne “Ultra Edition”-telefoner, og en av disse er den tynne skyvetelefonen D900, eller "Ultra Edition 12,9" som Samsung også kaller den.

D900 er riktignok tynn, men spesielt liten er den ikke. Den er for eksempel litt lenger enn Sony Ericsson K610i, og ikke spesielt mye tynnere enn BenQ-Siemens EF81. Faktisk kan du få mye mindre telefoner med de samme funksjonene som D900.

D900 er ikke spesielt vanskelig å få ned i lomma av den grunn. Enten du går med store arbeidsbukser eller trange jentebukser, burde telefonen finne sin plass uten å være for mye til bry.

Alternativ tekst mangler

Skyvetelefoner er noe Samsung kan. Skyvemekanismen du bruker for å åpne og lukke D900 føles solid, og det er ingen slark. Det gjelder for øvrig telefonen som helhet: Den er skikkelig skrudd sammen, og verken knirker eller knaker.

Telefonen har gode taster med passe motstand. De er også store nok til at folk flest treffer der de skal. I tillegg har de god kontrast, siden det er hvite tegn på svart bakgrunn. Menytastene er også en fryd å bruke.

Det er med andre ord ikke så fryktelig mye negativt å si om hvordan Samsung har valgt å utforme D900. Om vi skal sette fingeren på noe, må det være at lader- og hodesettpluggen sitter på høyre side av telefonen og gjør den vanskelig å bruke når du lader telefonen.

SKJERMER OG MENYER

Hovedskjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Fysisk størrelse: 2,12 tommer
OS: Samsung
Meny: Proprietært
Tekst: T9
Firmware: D900XBFH4

Slik vurderer vi

Minimalisme
Menyenen til D900 er et friskt pust i Samsungs jungel av fargesprakende styringssystemer med animerte ikoner. Vi synes nemlig Samsung har valgt en svært så minimalistisk og stilig design.

Hovedmenyen har svart bakgrunn og ikoner i grått. Disse får farger når du markerer dem.

Undermenyene vises som en liste, slik som på telefoner flest, men valgene videre nedover i menyene vises i en boks når du markerer menyvalget. Selv om det kan gi deg en viss oversikt, gjør det også at du ikke ser hele listen nedover i menyen du er i. Vi syns funksjonen er unødvendig.

En annen nyvinning er at SMS-meldingene blir vist bokstav for bokstav. Samsung mener dette gjør det enklere å lese meldingene. Vi mener det gjør det tregere, og er glad for at funksjonen kan skrus av.

Det skal også nevnes at standardbakgrunnsbildet på telefonen endrer seg etter klokkeslettet på dagen. Bildet visert et fyrtårn, og himmelen blir mørkere utover kvelden, slik at du slipper å se ut vinduet om det er mørkt ute. Mange foretrekker imidlertid vinduet, og vi og.

Skjermen er for øvrig et kapittel for seg selv. Vi har sagt det før, og gjentar det mer enn gjerne: Samsung kan skjermer. Med 240 x 320 pikslers oppløsning og 2,12 tommer, ser det hele veldig bra ut. Skjermen er lyssterk og uproblematisk å bruke i sollys. Spill, programmer, video og bilder kommer til sin fulle rett på denne skjermen.

Her kan du laste ned en videodemonstrasjon av D900.

Samsung SGH-D900 med abonnement

Samsung SGH-D900

Samsung SGH-D900 med abonnement

Samsung SGH-D900

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen