Test

Samsung D840

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,9 x 5,1 x 1,2 cm
Vekt: 100 gram
Form: Nedskyvbart tastatur
Skjerm: 2,1 tommer
Snarveistaster: Volum, diktafon.
Kamera: Ja
Uttak: Strøm
Pris: ca. 2500 kroner (klasse D)

Slik vurderer vi
(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

Samsung har sine perioder. Først skulle alt være sølv og metall, så skulle det være svart, og med D840 er trenden å få alt til å skinne. Mest mulig.

D840 er utseendemessig en sikker vinner. Telefonen er unektelig lekker med speilblank overflate, slank utforming og elegante linjer.

Dette komplimenteres av et svært positivt kvalitetsinntrykk. Telefonen er solid bygget, etterlater ikke det spor av knirkelyder og virker med det ganske eksklusiv.

Dette gjelder spesielt for talltastene. Disse er nemlig ikke senket ned i telefonen, men består av én sammenhengende metallplate delt av rader med gummi, likt det vi har sett på Motorolas Razr-telefoner.

Problemet med løsningen er at du aldri helt får følelsen å trykke inn tastene, og dermed gjerne trykker dobbelt fordi du ikke helt vet om du har trykket tasten inn eller ikke.

Funksjonstastene under skjermen har en helt vanlig utforming, og har dermed ingen negative ting ved seg vi bitter oss merke i. Telefonen har volumtast og egen snarvei til diktafon på sidene.

Noen vil kanskje også reagere på størrelsen til D840. Vi opplever ikke telefonen som veldig stor, selv om telefonen i høyde og bredde er på størrelse med N95. Men dette er en smakssak.

Utenom dette er D840 et mesterverk i design og komfort. Telefonen har en avrundet overside som sikrer at du kan snakke lenge uten å få vondt i øret. Fjæren som skyver opp overdelen er svært elastisk, og det er null problem å skyve skjermen opp og ned.

I tillegg må det sies at LG og Motorola nok har en kommentar eller to om designet til D840. Dette er nemlig påfallende likt det på designtelefoner fra de to andre produsentene. Spesielt likheten til LGs Shine er veldig slående.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 16 millioner farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Samsung proprietært
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: Ukjent

Slik vurderer vi
(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

Lekker skjerm, ok menyer
Om det er noe Samsung virkelig kan, så er det å gi telefonene sine sylskarpe skjermer. Skjermen i D840 er et glanseksempel på dette. Skjermen er så skarp at du skulle tro bildene var skjært ut med skalpell.

Dette har sammenheng med oppløsningen, som er på 240 x 320 punkter, og det at Samsung bruker TFT-teknologi.

I tillegg skal det nevnes at skjermen er 2,1 tommer stor. Det faktumet, sammen med oppløsning og skarphet, gjør skjermen pefekt til bilde- og videovisning, og kanskje litt spilling.

Menyene derimot, er det litt mer trått med. For all del, Samsung har gjort mye det siste året for å forbedre menyene, og har tildels lykkes med det. Men; menyene er enda ikke like oversiktlige og responsive som de til Sony Ericsson og Nokia.

For eksempel klarer vi ikke helt å forstå hvorfor ikke D840 har alle planleggerfunksjonene og vekkerklokken samlet på ett sted, og hvorfor innstillinger for minnet ligger under filbehandler og ikke telefoninnstillingene.

I tillegg vil vi gjerne komme med et lite hjertesukk når det gjelder det å kjøre flere oppgaver samtidig. Dette skal nemlig i teorien fungere på D840. Men det går ikke an å se på bilder samtidig som du hører på musikk, og heller ikke sende ting via blåtann. Seriøst Samsung, hvor tar dere idéene til alle disse idiotiske problemene fra?

Utover det er menyene en fryd, i alle fall sammenlignet med de på tidligere Samsung-telefoner. Fargesprakende animasjoner og blinkende lys er byttet ut med stilrent menydesign, som i motsetning til tidligere menyer ihvertfall ikke gir deg epileptiske anfall.

I tillegg har Samsung fått dreisen på SMS-systemet sitt, slik at du nå får stor bokstav etter punktum, kan endre på ord og legge til nye.

Maskinvare og tilbehørBatteri: 2,5 timer tale,
250 timer hviletid
Høyttaler: Mono
Minne: 70 MB internt
Kortplass: MicroSD
Java: MIDP 1.0, MIDP 2.0

Slik vurderer vi

Nok minne
Samsung D840 har 70 MB internminne til din disposisjon, noe som verken er bra eller dårlig for en telefon i dag. Men skal du høre mye på musikk, ta mange bilder eller laste ned større epost må du ha et minnekort.

Vi har ingenting å utsette på verken dekning eller talekvalitet.

Men det er inntil vi skrur på høyttaler-funksjonen. Denne er nemlig så råttent dårlig at ingeniøren i Samsung som står bak faktisk burde hatt sparken. Står du mer enn en halv meter fra telefonen hører motparten bare grums, og selv med høyeste volum på telefonen må du legge øret inntil for å høre hva motparten sier.

Med andre ord er D840 definitivt ikke telefonvalget for deg som trenger god høyttalerfunksjon.

Da er det kanskje et lite plaster på såret at batterilevetiden er bedre enn normalt - for Samsung å være. Med andre ord kan du regne med å bruke telefonen i rundt to dager før batteriet sier takk for seg.

Java-ytelsen er ellers en av de dårligste vi har vært borti. Telefonen sliter spesielt på 3D-ytelse. 1445, 65 og 104

Salgspakken som følger med D840 inneholder hodesett, datakabel, lader og manualer.

Samsung SGH-D840 med abonnement

Samsung SGH-D840

Samsung SGH-D840 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-D840   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen