Test

Samsung D820

Design og byggekvalitet - 

Modellene i Samsungs D-serie har flere faste kjennetegn. De er sorte, de er frekke og de har nedtrekkbart tastesett. D820 er ikke noe unntak, og har fått alle de samme trekkene som sine forgjengere.

Den mest fremtrende forskjellen mellom D820 og småsøstrene D500 og D600 ligger i størrelsen. Telefonen er nemlig ikke mer enn 1,5 cm tykk. Til gjengjeld har den blitt en knapp centimeter bredere. Vekten er på 103 gram.

Telefonens flate design gjør at den ikke ligger like godt i hånden som rundere telefoner, men den glir i det minste lett ned i selv de trangeste bukselommer.

Tynn, men solid
At D820 er tynn betyr heldigvis ikke at den er skrøpelig. Det er ikke noe å utsette på byggekvaliteten, og telefonen er både robust og fri for irriterende knirking og ulyder.

Du trenger heller ikke bekymre deg for å få smuss inn i elektronikken. D820 har nemlig gummideksler over alle åpninger.

Kameralinsen er plassert rett over skjermen, og du kan selv velge om den skal peke fremover eller bakover. Det er absolutt å anbefale at du snur linsen bakover når telefonen ligger i lommen, ettersom den da ligger godt beskyttet mellom dekslene til telefonen.

Nummertastene til D820 er veldig responsive, i tillegg til at de er store. Det gjør det til en drøm å skrive tekstmeldinger. Samsung har imidlertid ikke vært like heldige med navigasjonstasten. Bekreftelsesknappen i midten er altfor liten, og ligger for nær de fire piletastene. Dette gjør at du ofte kommer borti nabotastene.

Ellers er det lite og ingenting å utsette på designet til D820. Samsung har gjort det igjen.

Skjerm og menyer - 

D820 har en skjerm som med en størrelse på 2,2 tommer dominerer hele fremsiden. Oppløsningen på 240 x 320 punkter er heller ikke til å forakte, og bidrar til et sylskarpt og rent bilde. Fargedybden er på 256 000 farger.

Skjermen setter altså ingen skår i gleden når du skal se gjennom bilder, spille spill eller bruke andre funksjoner som krever et skarpt og fint bilde.

Samsungs menyer er både lett forståelige og responsive, noe som gjør det til en smal sak å navigere rundt i menyen og finne de funksjonene du skal bruke. Du finner heller ikke såkalte slurvefeil i form av feilstavede ord og klønete oversettelser, noe som vanligvis kjennetegner asiatiske telefoner.

Navigasjonstasten fungerer som snarvei til fire forskjellige telefonfunksjoner. Hvis du ikke er noen ivrig bruker av de forhåndsinnstilte snarveiene kan du gå inn i telefoninnstillingene og velge fire nye etter eget ønske. Dermed vil du kunne hoppe rett til favorittfunksjonene dine rett fra hvileskjermen.   

Nå skal det sies at selv om Samsungs telefoner er enkle og praktiske, har menyene fått et nytt lite stykke å gå nå som Nokia har lansert den supre oppdateringen av Series 40-menyene sine. Om du er kresen på det.

Irriterende ladelys
Det anbefales på det sterkeste å sjekke alle innstillinger du kan gjøre med D820 med en gang du får den, det er nemlig et par forhåndsinnstillinger som kan bli irriterende i lengden. For eksempel vil skjermen lyse konstant mens du har laderen plugget i, noe som lett ødelegger en god natts søvn. Dette ladelyset kan heldigvis deaktiveres fra lysinnstilingene. Samsung har også en sær forkjærlighet for bråkete lyder og ringetoner som skal "muntre opp" enhver anledning.

Det er egentlig ikke så mye mer å si om menyene, som både er brukervennlige og pene å se på.

Samsung SGH-D820 med abonnement

Samsung SGH-D820

Samsung SGH-D820 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-D820   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen