Test

Samsung D600

Design og byggekvalitet - 

D600 har mange forventninger å leve opp til som designtelefon. Det å være oppfølger til D500, som blant annet ble kåret til verdens beste mobiltelefon i fjor, er ikke lett.

Førsteinntrykket er at D600 klarer utfordringen. Telefonen har beholdt den slanke formen til sin forgjenger, har det samme nedskyvbare tastaturet og en stor skjermflate. D600 har dessuten fått mer avrundete kanter og en mykere skyvemekanisme, som får telefonen til å virke adskillig mer eksklusiv, om enn også noe skjørere.

Det nedskyvbare tastaturet har sine praktiske sider. Det gjør telefonen mindre, ettersom skjerm og taster legges oppå hverandre når telefonen er lukket. Det sørger også at tastene beskyttes mot støv og fukighet, og at du ikke trenger å sette på tastelås for å forhindre at telefonen ringer til sentralmyndighetene i Uganda.

Materialene som er brukt i D600 er av det samme røffe slaget som på Samsungs E730. Istedenfor å pakke inn telefonen i glanset metall, har Samsung brukt en gummiaktig overflate som gjør en god jobb som polstring. Materialet sørger også for at telefonen ligger bedre i hånden, siden overflaten ikke er så glatt og sleip.

Rå kraft i liten innpakning
D600 er en uvanlig liten telefon, om man tar spesifikasjonene i betraktning. Selv om den ikke er like liten som de minste krabatene vi har testet, er den betydelig mindre enn telefoner av samme klasse - som for eksempel Sony Ericsson K750i og Nokia N70. De nøyaktige målene er på 9,6 x 4,7 x 2,2 cm. Vekten er på 103 gram.

Det vanlige settet med knapper er på plass. Du finner nummertastene, ringetastene og 2 stk kommandotaster. I tillegg har telefonen egne knapper for å justere volumet, og en egen hurtigtast for å starte opp kameraet.

Vi mener at D600 har hakket bedre knapper enn det forgjengeren kunne by på. De er dypere, og motstanden er bedre tilpasset fingrene dine. Det gir en bedre opplevelse når du skal skrive lengre stykker med tekst. Mange vil nok også sette pris på at D600 har fått større taster, som er lettere å treffe både for de med små og store tommeltotter. Her er alt lagt opp for at du skal kunne pumpe ut tekstmeldinger i høyt tempo.

        

Piletasten har også blitt mer raffinert. Den er ikke så trang som på D500, og det er ikke lenger anstrengende å bla oppover - eller noen annen retning for den saks skyld.

Et par andre ting skal også opp på skrytelisten. D600 støtter Hot-Swap av minnekortet, som betyr at du kan skifte minnekortet uten å skru av telefonen, dra ut batteriet og annet dill-dall. Alt av utganger for strøm og hodesett er tettet igjen med egne gummipakninger. Dette holder støv og fukt ute, og burde hjelpe på telefonens langsiktige helse.

Alt i alt kan vi si at D600 er en av de best sammensveisede telefonene vi har hatt inne for testing til nå, og designmessig er dette en klar sekser på terningen.

Samsung SGH-D600 med abonnement

Samsung SGH-D600

Samsung SGH-D600 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-D600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen