Test

Samsung Corby Pro

Design og brukervennlighet

Form: Skyvedesign
Størrelse: 10,50 x 5,68 x 1,57 cm
Vekt: 132 gram
Skjerm: TFT, 2,8 tommer, 240 x 320 piksler, 16 millioner farger
Snarveistaster: Kamera, volum, låsetast
Inn-/utganger: 3,5 millimeters lydutgang, ladeinngang, micro-USB
Kortplass: Ja
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Samsung

Pris: Ca. 1,900 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stor skjerm
 – Flott qwerty-tastatur
 – Solid

dsad
 – Litt klumpete

Corby-serien har blitt en ganske så funksjonell familie etterhvert, med medlemmer som lyder navnene Corby, Corby Pro, Corby Plus, Corby Pop, Corby TXT og Corby Mate. Som i de fleste andre familier har alle sine feil og mangler, men man blir glad i dem likevel.

Corby Pro er rett og slett en ordinær Corby med qwerty-tastatur, bedre kamera og noen oppgraderte spesifikasjoner. Evolusjonen har gått sin gang, og ungdomstelefonen har vokst opp.

For å gjøre plass til dette har mobilen ekspandert 3,77 mm i tykkelse, 2,30 mm i bredden og 2 mm i høyden. Vektøkningen er mer dramatisk, fra 90 til 132 gram. Corby Pro oppleves da også som litt klumpete å frakte med seg.

Ikke bare en ungdomstelefon

Corby har vokst opp i Pro-utgaven. Nå fris det ikke lenger bare til ungdommen, men også til voksne som ønsker seg en forholdsvis rimelig trykkskjermtelefon. Det følger fortsatt med deksel i livlig utførelse, men samtidig er det et sort og mer sobert alternativ tilgjengelig.

Med sort deksel ser Corby ut som en fullvoksen smarttelefon. Det ligger en diabolsk glede i å skyve frem det metallic-røde tastaturet. Denne fargekombinasjonen er stilig!

Fantastisk tastatur!

Den smålubne fremtoningen til Corby Pro ble umiddelbart tilgitt da vi prøvde ut det glimrende tastaturet. Det er en nytelse å skrive på, og SMS-tastingen går virkelig unna. Det hjelper også at oppsettet er nordisk, slik at æ, ø og å er lett tilgjengelige.

Tastaturet inkluderer hurtigtaster både for å komme direkte til skriving av ny SMS-melding og for surfing på nett.

God skjerm

Skjermen til Corby er bred og behagelig å se på. Den egner seg helt fint til småsurfing på nettet. Bilder kommer også klart og tydelig frem. Hvis du holder deg til de støttede videoformatene går det endog an å få med seg noen videosnutter godt gjengitt.

Vi er imponert over at Samsung har spandert en kapasitiv skjerm til denne prisen. Slikt er vi mest vant til å se på trykkskjermmobiler i høyere prissjikter. Følsomheten og presisjonen er naturligvis ikke i nærheten av dyrere telefoner som Samsung Wave, men det kan man heller ikke forvente.

Proft inntrykk

Til tross for plast overalt føles Corby Pro som en fullverdig profftelefon. Det burde ikke være flaut for noen å plukke opp en slik fra lommen i en jobbsituasjon. Denne mobilen er solid satt sammen, og det er ingen slingring å spore når vi drar frem tastaturet.

På forsiden av telefonen finner man send- meny- og avslutt/strømtaster. Volumtasten befinner seg på venstre side, mens kamera- og låsetastene er på høyre side. Låsetasten ble flittig brukt. Vi foretrekker en dedikert tast til dette, fremfor tastekombinasjonene som brukes på de fleste andre telefoner.

Kameraet reagerer raskt og tar bilder nesten umiddelbart.

Personlige menyer

Når tastelåsen skrus av kommer «forsiden» til Samsungs menyer frem. Snarveier til tastatur, telefonbok og meny ligger klare nederst på skjermen. Det mest interessante er imidlertid den lille pilen til venstre på skjermen.

Ved å dra i den kommer nemlig en liste med widgets frem. Her er det bare å bla seg nedover i oversikten over småprogrammer. Godsaker som Youtube, mediespiller, Accuweather og Twitter er klare til å dras ut på «skrivebordet».

På toppen av det hele kan man bla frem tre forskjellige startskjermer med hver sin bakgrunn og hvert sitt utvalg av widgets. Da er det mulig å ha ett sett småprogrammer fremme til jobb-bruk, ett til hjemmet og et tredje når man for eksempel er på ferie.

Kontaktene i telefonboken kan enkelt sorteres i grupper og favoritter. Dette kommer frem i form av en rullegardin-meny øverst til høyre når en går inn på «Telefonbok». De mest oppringte personene kan få sitt eget hurtigtastnummer i favorittmenyen.

Vi kriblet forøvrig etter å bytte ut de psykedeliske bildene i bakgrunnen raskest mulig.

Dette følger med i esken:

  • Samsung Corby Pro
  • Lader
  • Hodesett
  • USB til microUSB-kabel
  • 2 ekstra deksler
  • 2 mini-CDer med programvare
  • Bruksanvisning

Samsung B5310 Corby Pro med abonnement

Samsung B5310 Corby Pro

Samsung B5310 Corby Pro med abonnement   Les mer »

Samsung B5310 Corby Pro   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen