Test
Samsung C6625 vil være et arbeidsredskap for mange. (Bilde: Audun M. Solheim)

Samsung C6625

Windows-telefoner er som regel av den kostbare sorten. Samsung C6625 er på sin side ingen ren budsjettelefon, men den er definitivt billig til å være en Windows-basert mobiltelefon med fulltastatur.

Design og brukervennlighet

Form: Fulltastatur
Størrelse: 11,3 x 6,3 x 1,2 cm
Vekt: 108 gram
Skjerm: TFT, 2,6 tommer, 320 x 240 piksler, 262 000 farger
Snarveistaster:Volum
Inn-/utganger: Samsung proprietær
Kortplass: Ja, Micro SD (1 GB medfølger)
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Windows Mobile 6.1 Standard

Firmware: 5.2.20758 Build 20758.1.4.1
Pris: ca 2700 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Billigst i klassen
 – Fullt tastatur
 – Tynn

dsad
 – Småplukk i programvaren

Samsungs standard-startskjerm.
Samsungs standard-startskjerm.

Billigst i klassen

Faktisk er C6625 den billigste profftelefonen med fulltastatur som du finner i prisguiden vår akkurat nå. Da den ble lansert og vi hadde en sniktitt på telefonen, ble vi riktignok forespeilet en enda lavere pris, faktisk skulle den koste under 2000 kroner uten abonnement. Foreløpig får du ikke tak i C6625 så billig, selv uten GPS-programvare, men utover høsten er det ikke umulig at det blir en realitet.

Det hjelper imidlertid lite om telefonen er billig hvis den ikke lever opp til forventningene. Med fulltastatur og Windows-menyer er dette en telefon for proffbrukerne, og de er ofte mer opptatt av funksjonalitet enn prisen.

Førsteinntrykket C6625 gir er absolutt lovende. Fulltastaturet gjør naturligvis at telefonen blir bredere enn en vanlig telefon, men den er allikevel nokså hendig, noe den moderate tykkelsen og de avrundede kantene bidrar til.

Alle tastene havnet foran

Det første du legger merke til er at C6625 har usedvanlig få snarveistaster. Det kan virke som Samsung brukte alle pengene på fulltastaturet, for den eneste snarveistasten er faktisk volumtasten.

Fulltastaturet fungerer til gjengjeld bra. Aller viktigst er kanskje at du har dedikerte taster for æ, ø og å. Videre er tastene godt opphøyd og litt adskilt, slik at du kan skrive e-post, meldinger eller hva det måtte være i et respektabelt tempo.

Tastene er selvsagt små, noe som er uunngåelig på en telefon med fulltastatur i denne størrelsen, men med litt tilvenning lærer du deg til å skrive kjappere på denne enn på en telefon med vanlig tastatur.

Den største ulempen med fulltastatur som dette er faktisk at nummertastene blir litt kronglete å bruke. Hvis du skal slå et telefonnummer i farten må du konsentrere deg litt for å peile deg inn på rett tall.

Menytastene skal også nevnes, de har en fornuftig størrelse og fungerer slik du forventer.

Egen startskjerm

I likhet med de fleste produsenter av Windows-telefoner, har Samsung laget sitt eget startskjermbilde, faktisk har du et lite knippe å velge mellom. Startskjemen som er valgt som standard er praktisk og oversiktlig å bruke - med ett viktig unntak. Kalenderoppføringer vises nemlig ikke på forsiden, noe som nærmest er et krav på en profftelefon.

Heldigvis kan du bytte til et av Windows' standardtemaer som har kalenderen på forsiden.

Litt småplukk

En liten detalj med startskjermen til Samsung er at den har èn snarvei for e-post. Hvis du bruker flere e-postkontoer og får beskjed om ny e-post vet du ikke hvilken e-postkasse som har fått ny post, og når du trykker på ikonet som viser at du har ny e-post, havner du ikke nødvendigvis i rett postkasse.

Generelt så krever Windows-telefoner noe tilvenning dersom du ikke har brukt tilsvarende telefoner før, og dersom du ikke er ute etter en profftelefon, er det andre menysystemer som er å foretrekke. Når det er sagt så har det skjedd store forbedringer også med Windows Mobile de siste årene, så de fleste bør få til å bruke C6625 uten større problemer.

En og annen pussighet la vi allikevel merke til. Ordboken fungerte greit, men med fulltastatur til disposisjon gikk det like kjapt å skrive på gamlemåten. Av en eller annen merkelig grunn kommer det da kun automatisk stor bokstav først i en setning når du svarer på en tekstmelding, og ikke når du skriver en ny melding. Som de fleste Windows-telefoner har C6625 forøvrig trådet sms.

Et lite irritasjonsmoment kan måten du veksler mellom programmer på være. Trykker du på C-tasten for å veksle mellom forskjellige aktive programmer får du en liten overraskelse dersom nettleseren er et av programmene som kjører. Når du kommer til nettleseren går du bare til forrige side og ikke til forrige program slik du hadde forventet.

Noen ganger fikk vi litt for tydelige assosiasjoner med PC-verdenen. Blant annet så krasjet tekstmeldingsprogrammet et par ganger. I god Microsofttradisjon har du da mulighet til å sende inn feilrapport til Microsoft, og så er det bare å krysse fingene og håpe at feilen blir rettet en gang.

Bredskjerm

Formen på C6625 gjør at skjermen blir i bredskjerm-format. Dette fungerer ypperlig på en profftelefon. Kalender og e-post gjør seg mye bedre på en bred skjerm hvor du får en helt annen oversikt enn på en vanlig mobilskjerm.

Skjermen i seg selv er skarp og fin uten å utmerke seg spesielt i hverken den ene eller andre retningen. Samsung er generelt gode på skjermer, og prisen tatt i betraktning får du en god skjerm for pengene.

Når skjermen har skrudd seg av, noe den som standard gjør etter noen sekunder, må du trykke på tre forskjellige taster for å åpne tastelåsen hvis du har aktivert denne. Litt i overkant spør du oss.

Tilbehør

C6625 har dessverre en egen Samsung-kontakt for lading og datakabel. I rettferdighetens navn skal det sies at Samsung begynner å gå over til Micro USB som standardkontakt, men dette har ikke rukket å komme på plass på C6625.

Tilbehøret som følger med er ganske tradisjonelt, nærmere bestemt dette:

  • C6625
  • Batteri
  • Lader
  • Hodesett
  • Datakabel
  • Minnekort på 1 GB
  • Adapter for minnekort
  • Bruksanvisning
  • CD-er med programvare

Samsung C6625 med abonnement

Samsung C6625

Samsung C6625 med abonnement   Les mer »

Samsung C6625   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen