Test

Samsung BDP1500

Testresultater

Positive ting Glimrende bilde for en bra pris.
Negative ting Svak på musikk.0

Testresultater

Positive ting Glimrende bilde for en bra pris.
Negative ting Svak på musikk.0
Oppdatering: Teknofil.no kom med en ny og oppdatert Blu-ray-test rett før jul i fjor, der Samsung BDP1500 har blitt testet på nytt. Siden nye spillere har gjort at referansepunktene har endret seg har også Samsung BDP1500 fått en ny karakter. Les hele den nye testen av Samsung BDP1500 her.

Hvis du er Blu-ray-jomfru er sikkert det første du tenker: Hvordan i all verden skal jeg koble opp denne spilleren? Der har Samsung gjort hele jobben for deg, og denne spilleren kan hvem som helst hanskes med. Fra det øyeblikket man tar den ut av esken forstår man umiddelbart hvordan dette skal kobles, og utvalget og oversiktligheten når det gjelder utganger er upåklagelig.

På forgjengeren P1400 gjorde Samsung en liten tabbe, og vår testmaskin krevde en firmware-oppdatering for i det hele tatt å starte filmer. Dette er heldigvis rettet opp nå, og det kreves ingen oppdateringer for å spille av eksempelvis Fox-filmer, som har vært en hodepine for mange Blu-ray-eiere. Et annet aspekt som er seriøst forbedret fra forrige modell er oppstartstid og lastetid. P1400 var en treg maskin, av og til på grensen til det irriterende, men nå er frustrasjonen borte. Det er ikke den kjappeste maskinen i vår test, men det er helt akseptabelt, og det eneste ankepunktet med forgjengeren er rensket bort i P1500.

Lyd og bilde
Bildekvaliteten er rett og slett fantastisk. Her har Samsung gjort alt riktig, og både fargegjengivelse og kontraster er nydelig hvis man har en tilstrekkelig god HDTV. Innstillinger både på spiller og TV er imidlertid langt viktigere enn de fleste tror. Er du ny i faget kan det lønne seg å få profftips for å få komponentene til å snakke best mulig sammen. Det er faktisk en god investering å anskaffe seg en av de mange tilgjengelige DVD-ene for fininnstilling av HDTV-en din.

Lyden både fra Blu-ray, DVD og CD-er er også meget bra, og det er innebygde audiodekodere for både DTS, Dolby TrueHD, Dolby Digital, DTS-HD og Dolby Digital Plus. Det er imidlertid helt klart at det er på film fra Blu-ray at spilleren virkelig kommer til sin rett. Det buldrer og braker når det skal, og det er klokkeklart når du hører på roligere partier i filmen. Som musikkavspiller er P1500 mer ordinær, og hvis du er Hifi-entusiast bør du ikke kaste den gamle CD-spilleren. Dette viser seg også på musikkfilmer på Blu-ray, og det hele blir en litt tam og flat opplevelse. Det er absolutt ikke ille, og som allroundspiller leverer den gode lydopplevelser på alle felt, men det er på film at den utmerker seg

Glimrende for alle
Samsung har med BD-P1500 laget en glimrende spiller. Det finnes spillere på markedet som leverer bedre kvalitet, men kombinasjonen pris, kvalitet og brukervennlighet gjør den til vår favoritt. Samsung har alltid vært dyktige på design, og den lekre utformelsen vil passe inn i de fleste stuer. Den er brukervennlig, ikke noe dill dall, og leverer glimrende kvalitet til en meget gunstig pris. Hvis du ikke har et ekstremt behov for å kvitte deg med din gamle CD-spiller, er dette ditt ultimate valg for film. Samsung har funnet den perfekte kombinasjonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen