Test
Samsung B3310 (Bilde: Alle foto: Einar Eriksen)

Samsung B3310

Samsung er i full gang med sin nye offensiv mot ungdommen, og B3310 er en av telefonene som skal kapre unge kommunikasjonsglade sjeler. Ved første øyekast ser telefonen ut til å kunne by på langt mer enn andre i samme prisklasse.

Design og brukervennlighet

Form: Nedskyvbart tastatur
Størrelse:
9,3 x 5,4 x 1,7 cm
Vekt: 78 gram
Snarveistaster: Kamera, volum
Uttak: Micro-USB
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Samsungs proprietære
Menyvisning: Rutenett (3 x 4 ikoner per skjermbilde)
Skjerm: 2 tommer, 240 x 320 punkter, 262 000 farger
Pris: fra 800 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten og lett
 – Gode skrivetaster
 – Smart snarvei til ny SMS
dsad
 – Litt bråkete taster

B3310 har et nedskyvbart qwerty-tastatur. Likevel føles telefonen utrolig liten og nett. Den er riktignok ikke så veldig tynn, men det er da heller ikke andre telefoner med qwerty-tastatur gjemt under skjermen.

Talltaster på siden

Det spesielle med designen til B3310 er at talltastene sitter plassert nedover på venstre side av skjermen. Skal du for eksempel slå et nummer, vil du sannsynligvis finne det enklest å snu telefonen horisontalt.

Vi liker løsningen, siden den først og fremst betyr at du ikke behøver å slå opp telefonen for å ringe.

Plastikk

Telefonens hovedmateriale er plastikk i diverse farger og varianter. Dette er nok sterkt medvirkende til at B3310 kun veier 100 gram, som heller ikke er vanlig for denne typen telefoner.

B3310 virker generelt usedvanlig liten og lett, så liten at du fort glemmer hvilken utforming den egentlig har.

Menytastene er laget i hard plastikk, og er en smule bråkete. De har imidlertid god respons, og er behagelige å trykke på.

Gode skrivetaster

Talltastene og qwerty-tastaturet derimot, er som en drøm å trykke på. Her er knappene mer gummiaktige, men dog like bråkete. Gummikonsistensen er en god idé av flere grunner. For det første bråker tastene mindre, og for det andre kan du skrive mye mer før du blir sår på fingertuppene.

Det er vanskelig å klemme noen knirkelyder ut av B3310. Litt slark mellom de to delene finner vi, men dette forstyrrer ikke på noen måte bruken av telefonen på noe vis. Telefonen er generelt godt skrudd sammen.

Den fiffige størrelsen må naturlig nok gå ut over noen andre deler av telefonen. Skjermen til B3310 er kun to tommer stor. På mer avanserte telefoner ville denne størrelsen vært direkte latterlig, men hos B3310 går det faktisk helt greit. Samsung har utnyttet skjermen godt i menyene, slik at du fortsatt har full oversikt over hva du gjør.

Skjermen har forøvrig en oppløsning på 240 x 320 piksler og kan vise 262 000 farger. Dette er strengt tatt mer enn du kan forvente av telefoner til 800 kroner. Så selv om skjermen ikke akkurat er en nytelse å se på, er vi svært fornøyde prisen tatt i betraktning.

Enkelt og greit

Dette er som nevnt en enkel telefon, med menyer som lett kan sammenliknes med Nokias Series 40- og Sony Ericssons enkle menyer. Hovedmenyen er et rutenett med ikoner. Bortsett fra at Bluetooth ligger lagret under programmer, er det ikke vanskelig å finne det du trenger hos B3310.

I telefonens hvilemodus finner du en snarveislinje, som er særdeles lik den du finner i hvilemodus på Nokias enkle telefoner. Her har du tilgang til valgfrie programmer og tjenester, som for eksempel alarmklokken, musikkspiller og Facebook-snarvei.

SMS-snarvei

Kommunikasjon med andre står i fokus på denne telefonen. Det mest tydelige tegnet på det, er den snedige snarveien Samsung har lagt inn i skyvemekanismen til B3310. Når du snur telefonen horisontalt og skyver ned tastaturet, åpner du automatisk en ny SMS. Her finner du også snarveier til flere av telefonens sosiale funksjoner. Veldig enkelt og veldig praktisk!

For å oppsummere synes vi du får mye for pengene i denne kategorien. Her snakker vi både qwerty-tastatur, god skjermoppløsning og brukervennlig design til under tusenlappen.

I pakken får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Brukerveiledning
  • Håndfrisett

Samsung B3310

Samsung B3310 med abonnement

Samsung B3310   Les mer »

Samsung B3310 med abonnement   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen