Test
Samsung lanserer enkle design-mobiler. (Bilde: Samsung)

Samsung B300

Design og brukervennlighet
Form: Flipptelefon, kamskjell
Størrelse: 8,7 x 4,5 x 1,89 cm
Vekt: 90 gram
Skjerm:CSTN, 128x128 piksler, 1,52"
Snarveistaster:Meny, telefonbok , internett
Uttak: Samsungs egen løsning (en port)
Meny: Rutenett
FM-radio: Ja
Pris: 900 kroner

Kort sagt:
dsad
+ Skarp skjerm
+ Mulighet for å justere kontrast
+ Godt tastatur

dsad
- Liten skjerm
- Mangler skjerm på utsiden
- Ikke særlig brukervennlig

Samsung B300 er storebroren til mobilen Samsung B100 som ikke imponerte oss spesielt mye. Disse telefonene er ment å være svært enkle og skal kunne la deg ringe, sende sms og surfe litt via wap. Prisen er ment å gjenspeile dette.

Det som hovedsaklig skiller de to telefonene er kontrastene på skjermen, taletid, designet og at B300 har radio. B300 skal ha 1,5 time mindre taletid og koste ca 200 kroner mer enn B100.
 
Målgruppen for disse type telefoner er nok barn og eldre som får sin første telefon og ikke trenger så mye av ny teknologi.

Samsungs reklamerer med at denne telefonen skal kunne gi deg lang batteritid og radio til god pris. Samsung skryter også av designet. Prisen er forventet å ligge på 900 kr og telefonen er allerede å få kjøpt i butikken.

Pent utseende

B300 har liten skjerm.
B300 har liten skjerm.

SGH-B300 er en kamskjell-telefon som kommer i rødt og blått. Vi har testet den røde og den er for så vidt fin å se på, med en tekstur i den skinnende røde plastikken.

Men det skulle raskt vise seg at dette er en veldig skjør telefon. Allerede etter to ukers bruk er lakken skrapet opp. Vi klarer heller ikke å få bakdekselet på igjen selv om telefonen bare har blitt åpnet 4-5 ganger.

Hvis du tar ut batteriet , må du stille dato og klokkeslett igjen. Det er noe du ofte finner på billige telefoner og dette gjør at vi rynker litt på nesen. Det er irriterende.

Kamskjell-telefoner har ofte en liten skjerm på framsiden slik at du kan se om du har fått meldinger eller telefonsamtaler. Det har ikke B300, den har heller ikke indikasjonslys på framsiden. Du må altså åpne telefonen når du skal se hvem som rnger, sjekke klokken eller se hvor mye batteri telefonen har.

Mobilen passer pent i hånden og den glattlakkerte modellen gir et godt grep. Den veier 90 gram noe vi synes er litt mye når den tross alt ikke rommer så mye teknologi.

Kontrastene er gode.
Kontrastene er gode.

Vi klarer ikke åpne telefonen med en hånd, du må holde den med den ene hånden og løfte opp skjermen med den andre. Det er småting som kan bli irriterende etter du har brukt den en stund.

Skjermen er liten med sine 1,52 tommer. Veldig liten! Altfor liten mener vi. Skjermen er trolig så liten fordi Samsung vil holde prisen nede. Skjermen er den samme som lillebroren SGH-B100 har, men B300 vises mye skarpere. Det har nok noe med å gjøre at på B300 kan du justere kontrast samt lysstyrke. Når vi lekte oss litt med dette ble bildet svært tydelig og brukbart, spesielt muligheten for justering av kontrast hjalp mye på bildet.

På hovedmenyen får du ni forskjellige kategorier. Ikonene gjør det lett å forstå hva de forskjellige kategoriene er. Kontrastene er bra og det er derfor ikke noe problem å se ikonene.

Tastatur

Telefonen har tre dedikerte taster som tar deg henholdsvis til menen, telefonboken og wap-leseren.

Piltastene fungerer som snarveistaster i hvilemodus og du kan selv bestemme snarveiene. Det sparer deg for litt trykking i et system som ellers har mye menyer og unødvendige tastevalg.

Tastene er store og gode og det er ikke noe problem å skrive SMS.

Mye trykking

Det går fint å sende SMS, men det kan være litt knotete. Telefonen har innebygd ordbok(T9) og du kan bla deg igjennom forslagene eller legge til nye ord. Det går for øvrig an å slå slå av ordboken. Når du leser SMS kan du se 5 linjer tekst om gangen.

Inntasting av nummer er standard.
Inntasting av nummer er standard.

Når meldingen er klar til å sendes, må du gå på "Valg" (å trykke grønn ringeknapp er ikke lov) og "Sende". Her kommer du da til muligheten for å skrive inn telefonnummeret. For å finne fra adresseboken din må du trykke "Valg" og så bla nedover til "Telefonbok" og velge dette, deretter finne riktig person. Skal du sende den til flere må du gjenta overnevnte hver gang. Dette virker ulogisk – den burde ha adresseboken som standard utgangspunkt. Du kan ikke lagre sendte meldinger.

I det hele tatt når det gjelder SMS synes vi at det er unødvendig mye trykking for å skrive og sende. Oppsettet virker i det hele tatt ganske gammeldags.

B300 støtter forøvrig MMS, både å motta og å sende. Men det er ikke noe særlig å se bilder på den svake skjermen, og u kan heller ikke ta egne bilder, siden B300 mangler kamera.

Samsung SGH-B300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen