armani_toppo
Test
armani_toppo

Samsung Armani

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og byggekvalitetStørrelse: 8,75 x 5,45 x 1,05 cm
Vekt: 85 gram
Utforming: Klassisk
Skjerm: 2,6 tommer
Snarveistaster: Volum, tastelås, kamera, av/på, telefon
Kamera: Ja
Uttak: Samsung proprietær, uttak for ekstern antenne
Pris: ca 6000 kroner

Slik vurderer vi
(Alle foto - Simen Willgohs / Amobil)
Alle foto - Simen Willgohs / Amobil
(Klikk for større bilder)

Etter at det nærmest er blitt en farsott for kjente merkenavn å putte logoen sin på en mobiltelefon, har Armani nå kastet seg på lasset og vil være med på moroen. Resultatet er Samsung Armani, som er en co-branded utgave av Samsung P520.

Armani er ikke ulik LGs Prada, som kom på markedet i fjor høst. Armani har også en stor trykkfølsom skjerm som dominerer fronten, mangler standard talltaster og er utformet i et veldig enkelt klassisk format.

Men i motsetning til svært mange andre telefoner med trykkfølsom skjerm så har Samsung virkelig gjort en god jobb med designen på Armani. Telefonen ser virkelig ut som om den kunne passet inn på catwalken sammen med stive dresser og andre klesplagg fra det kjente motehuset. Linjene og utseendet er rett og slett stilrent, noe som gjør Armani-telefonen til en fryd for øyet.

I tillegg er det slett ikke noe minus at telefonen er dekket i metall. Dette blir en frekk liten bonus på toppen av en liten størrelse, en vekt på knappe 85 gram og et medfølgende læretui som beskytter skjermen og gjør telefonen enda mer eksklusiv.

Men hvordan står det da til med det praktiske? Ikke så verst faktisk. Armani har tydeligvis husket på at telefonen ikke bare skal beskues, men også brukes, og har derfor utstyrt den med rikelig av snarveistaster. Blant annet egne knapper for kamera, volumjustering og tastelås, i tillegg til ringetastene.

Resten foregår på den 2,6 tommer store skjermen.

En pikant liten detalj er at du låser fast bakre deksel når batteri og SIM-kort er på plass. Til det fins det en liten bryter like under telefonen. Når dekselet er ulåst er det veldig lett å få av.

Med det kan det sies at Armani og Samsung ihvertfall har truffet blink på en av syv kategorier, og at dette ihvertfall er en telefon du synsmessig blir fornøyd med.

Skjermer og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Operativsystem:
Samsung proprietært menysystem
Tekst: Multitap og T9 (på skjerm)
Firmware: Ukjent

Slik vurderer vi
Skrivebord og skriveoppsett.
Skrivebord og skriveoppsett.
Snarveismeny og full hovedmeny.
Snarveismeny og full hovedmeny.

Skarp skjerm, trege menyer

Oppdatert 29.02.08: Det er i ettertid kommet frem at testeksemplaret Amobil ble tilsendt inneholdt feil. Det nye testeksemplaret har vist seg å være langt mer responsivt med hensyn til skjerm, og er i tillegg raskere enn det opprinnelige testeksemplaret. Vi vil derfor be lesere se bort i fra andre og siste avsnitt i teksten under.

Armanis nye telefon kommer med en stor 2,6 tommers berøringsfølsom skjerm. Uten taster støtter P520 Armani seg fullt og helt på skjermen, som gjør at vi stiller ekstra høye krav til denne sammenlignet med på andre telefoner.

Det første teseksemplaret vi fikk prøve hadde en feil i skjermen, som gjorde denne uresponsiv og dermed helt ubrukelig. Etter at vi har fått prøve et nytt kan vi konstantere at skjermen i Armani skal være helt fin og responsiv, og ha god reaksjon ihvertfall i forhold til hva det første testeksemplaret kunne tyde på. Helt på topp med HTC Touch og Apples Iphone er det imidlertid ikke.

Det som fortsatt er et problem er at skjermen har noen lite gjennomtenkte løsninger. Å gå nedover på tekst eller en nettside er uhyre vanskelig ettersom rullefeltet på siden er uhyre lite og det ikke er alltid at du kan dra deg nedover med fingeren.

Skjermen er ellers fargesterk, stor, har god kontrast og lysstyrke og virker å være i tet på alle fronter.

Lekre menyer

Menyene er enkelt og greit et oppløftende syn. Greit nok er det Samsungs egne menyer pluss en snarveismeny og noen stilige animasjoner på toppen. Men menyene har kommet seg vesentlig, og sammen med snarveismenyen som fremhever de fire viktigste telefonfunksjonene, mener vi den oppfyller kravene til oversiktlighet og logikk.

Det som går gjennom i hele telefonen er et tydelig forsøk på å følge i fotsporene til Touch Flo og menyene på iPhone. For eksempel kan du dra kalenderen til side slik at en stor klokke kommer frem, eller rulle deg nedover tekst i meldinger og annet ved å dra fingeren forsiktig over skjermen. Skal du gå gjennom bildene bruker du også fingeren.

Men det er et aber også her. Menyene er nemlig litt trege, ikke veldig, men litt trege. Dessverre er det akkurat nok til at du faktisk legger merke til det og irritasjonsmomentet er dermed et faktum. Det kan virke som om dette i stor grad skyldes animasjonene, men det vites jo ikke sikkert.

Treghetene merkes også godt når du skal skrive meldinger. Selv om Armani bruker et standard skrivesystem der telefonen viser "vanlige" mobiltaster på skjermen som du skriver med, så går det altså tregt.

Skrivesystemet til P520 Armani fungerer bra, til tross for at enkelte valg og løsninger er litt ulogiske.

Samsung SGH-P520 Giorgio Armani med abonnement

Samsung SGH-P520 Giorgio Armani

Samsung SGH-P520 Giorgio Armani med abonnement

Samsung SGH-P520 Giorgio Armani

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen