Samsung åpner slusene

Samsung har i dag sluppet ikke mindre enn åtte forskjellige kompaktkameraer. Desverre har vi ikke fått så mye informasjon om dem ennå, så inntil videre vil de ikke bli å finne i prisguiden, men de vil selvsagt bli lagt inn der når vi vet mer.

Først ut, og kanskje mest spennende, er Samsung NV24HD:

Samsung NV24HD
Dette kameraet får 10 megapiksler og Samsungs NV-series velkjente og geniale meny- og knappesystem, men det er ikke det som er det mest spennende ved det - det kan nemlig ta opp film i 30 bilder i sekundet i 720p, noe som er langt bedre enn de fleste andre kompaktkameraer. I tillegg blir det utstyrt med en 2,5 tommers OLED-skjerm, en skjermtype som hittil har vært forbeholdt mp3-spillere etc og som skal gi klarere bilder enn vanlige LCD-skjermer, og forbruke langt mindre strøm.

NV24HD får også, som navnet antyder, tilsvarende 24mm vidvinkel, noe man hittil ikke har vært spesielt bortskjemt med i kompaktkameraer. Samsung sier det skal få 3,6x zoom, noe som skulle tilsi en tele som tilsvarer omtrent 86mm, noe som er forholdsvis bra, men om man regner på brennviddene som står på objektivet (se bildet) så vil lengste tele på dette kameraet tilsvare omtrent 46mm - ikke spesielt imponerende.

Av morsomme funksjoner vil man i tillegg finne det vanlige, som bildestabilisator og ansiktsdetektering, men også en funksjon som automatisk tar bilde når motivet smiler. NV24HD vil støtte SD-, MMC- og SDHC-kort og får 20MB innebygget minne. Tilgjengelighet og pris i Norge er ennå ukjent, men NV24HD vil bli tilgjengelig i Storbritannia i mars til en veiledende pris på £249.

NV40
NV40

Samsung NV40
NV40 får også ekte bildestabilisering og Samsungs lovprisede brukergrensesnitt. Oppløsningen blir den samme som på NV24HD, altså ti megapiksler, men skjermen blir på "bare" 2,5 tommer (6,3 cm). Sistnevnte er også utstyrt med sensorer som justerer lysstyrken etter lysforholdene, slik at man (i teorien) alltid ser bildet som vises på skjermen best mulig. NV40 får 3x zoom.

Som vanlig er pris og tilgjengelighet i Norge ukjent, men i Storbritania kommer det i butikkene en gang i februar, til en pris på £199.

Samsung NV30
NV30 blir sannsynligvis nesten identisk med NV40, men med noe lavere oppløsning, det vil si 8 megapiksler. Ut over dette ser eneste funksjonelle forskjell på dem ut til å være at NV30 vil bli utstyrt med 3200 ISO, noe som neppe er spesielt brukbart uansett.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ukjent, men i Storbritania kommer det i butikkene en gang i februar, til en pris på £179.

Samsung NV4
NV4 får ikke de andre NV-kameraenes karakteristiske utseende, og vil bli et kamera med såkalt foldeobjektiv. Designfilosofien bak NV4 er markant forskjellig fra resten av NV-serien, og det får et ganske anderledes utseende. Funksjonsmessig vil det få spesifikasjoner som til forveksling ligner NV30, men uten ekte bildestabilisering.

I tillegg vil kameraet kunne fungere som en portabel mediespiller som støtter videovisning, mp3-avspilling og tekstvisning.

Pris og tilgjengelighet i Norge er ukjent, men engelske butikker får det en gang i februar, til en pris på £149.

Samsung i8
Samsung i8 er ikke bare et kamera - det er også en portabel mediespiller, mp3-spiller, reisehåndbok og elektronisk bok. Kamerabiten av dingsen får 8 megapiksler og 3x optisk zoom, og i8 får i tillegg en berøringssensitiv skjerm på 2,7 tommer (6,9 cm). i8 får 195 Mb innebygget minne, og vil støtte MMC-, SD- og SDHC-minnekort. Ansiktsdetektering er også på plass.

Samsung i8 får omtrent samme pris og tilgjengelighet som NV4, det vil si en gang i februar og pris på ca £149.

Samsung L210, L110 og L100
Disse tre kameraene vil bli forholdsvis like, og tingene som skiller dem er for eksempel oppløsningen. L210 får 10 megapiksler, mens L110 og L100 begge får 8. Alle tre kameraer får en 2,5-tommers skjerm (6,3 cm) og L210 og L110 vil få optisk bildestabilisering, mens L100 ikke vil bli utstyrt med ekte bildestabilisering men kun får den digitale fuskevarianten. I følge Samsung vil L210 bli verdens minste kompaktkamera med optisk bildestabilisator innebygget.

L110 og L100 vil bli tilgjengelige i Storbritania i februar, og L210 i mars. Prisene der blir henholdsvis £129, £99 og £149.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen