Samsung åpner lukket operativsystem

Etter presentasjonen av Corby i Milano sent i går kveld, stillte toppledelsen i Samsung opp til en åpen pressekonferanse. Vi benyttet anledningen til å spørre JK Shin, sjef for Samsungs globale mobildivisjon, om hvorfor selskapet valgte å bruke et  proprietært operatisystem på sine ungdomsmobiler, og om hvorfor Samsung ikke vil åpne sitt operativsystem for eksterne utviklere.

Enkelt og morsomt
- Vi valgte å bruke vårt eget proprietære OS på Corby fordi vi ville gjøre det enkelt å bruke telefonen. Corby skal være enkel og morsom, sa Shin. 

- Når det gjelder ditt andre spørsmål, så vil du meget snart få se at vi åpner vår plattform for innholds- og programvareutviklere. Dette er første gang jeg forteller om disse planene, men du vil få se at vi åpner vår programvareplattform, sier Shin.Størst i verden

Samsung er i dag verdens største produsent av mobiltelefoner med pekeskjerm. Denne posisjonen har de både globalt og på nordisk nivå.

At Samsung åpner sitt operativsystem betyr i praksis at vi får ett nytt operativsystem med mulighet for å legge til applikasjoner fra uavhengige utviklere.  Fra tidligere finnes denne muligheten på Android, Apples OSX, Microsofts Windows Mobile, Palm WebOS og Symbian.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen