Samsung åpner lukket operativsystem

Etter presentasjonen av Corby i Milano sent i går kveld, stillte toppledelsen i Samsung opp til en åpen pressekonferanse. Vi benyttet anledningen til å spørre JK Shin, sjef for Samsungs globale mobildivisjon, om hvorfor selskapet valgte å bruke et  proprietært operatisystem på sine ungdomsmobiler, og om hvorfor Samsung ikke vil åpne sitt operativsystem for eksterne utviklere.

Enkelt og morsomt
- Vi valgte å bruke vårt eget proprietære OS på Corby fordi vi ville gjøre det enkelt å bruke telefonen. Corby skal være enkel og morsom, sa Shin. 

- Når det gjelder ditt andre spørsmål, så vil du meget snart få se at vi åpner vår plattform for innholds- og programvareutviklere. Dette er første gang jeg forteller om disse planene, men du vil få se at vi åpner vår programvareplattform, sier Shin.Størst i verden

Samsung er i dag verdens største produsent av mobiltelefoner med pekeskjerm. Denne posisjonen har de både globalt og på nordisk nivå.

At Samsung åpner sitt operativsystem betyr i praksis at vi får ett nytt operativsystem med mulighet for å legge til applikasjoner fra uavhengige utviklere.  Fra tidligere finnes denne muligheten på Android, Apples OSX, Microsofts Windows Mobile, Palm WebOS og Symbian.
Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen