Samsung vurderer å slutte med LCD

Samsung vurderer å slutte med LCD

Underskudd gjør at selskapet må tenke nytt.

Samsung tjener ikke lenger penger på LCD-salg. I stedet vurderer det sør-koreanske selskapet om hele LCD-avdelingen skal omdannes til å produsere skjermer av det mer fremtidsrettede OLED-formatet.

Samsung var lenge et av få gjenværende selskaper som tjente penger på sine TV-produkter, men i regnskapsåret 2011 melder de om et tap på 750 milliarder won, eller i underkant av 4 milliarder kroner i sin LCD-divisjon.

LCD-avdelingen til Samsung dekker ikke bare TV-er og dataskjermer, men også modeller med LED-belysning, samt LCD-skjermer i smarttelefoner, nettbrett og bærbare PC-er.

Over til OLED?

Nåværende LCD-fabrikker skal i stedet gjøres om til å håndtere produksjon av OLED-skjermpaneler. Dette krever en del nye investeringer, men mye av det samme produksjonsutstyret kan brukes.

Selskapet hevder selv at de vurderer forskjellige muligheter, og at det ikke har blitt tatt en beslutning ennå.

Økning i salg

Samsung skal i tillegg vurdere om de vil kjøpe OLED-aktivitetene fra datterselskapet Samsung SMD (Samsung Mobile Display) – som hittil har produsert OLED-skjermer til håndholdte enheter.

Disse potensielle endringene vil uansett ikke påvirke Samsungs planer for 2012. I år forventer selskapet å selge 50 millioner TV-er, hvorav halvparten er av den internettvennlige typen Smart TV.

Til sammenlikning solgte Samsung 43 millioner TV-er i 2011.

(Kilder: Bloomberg, Reuters)

Kommentarer (33)

Norges beste mobilabonnement

Februar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen