(Bilde: Samsung)

Samsung viser bøyelige skjermer i januar

Det kan bety nesten uknuselige mobiltelefoner allerede neste år.

Det er mange år siden vi første gang hørte om skjermer som kunne bøyes og vris uten å gå i stykker, men nå tyder mye på at teknologien kan være ganske nært forestående.

Les også: Nå kommer superskjermene

Ifølge Cnet har representanter i Samsung Display bekreftet at de kommer til å vise frem to ulike bøyelige skjermer på CES-messen, som arrangeres i Las Vegas 8. - 11. januar.

Åpner for helt nye måter å designe mobiler på

Samsung vil vise frem en 5,5-tommers bøyelig skjerm beregnet på bruk i smartmobiler. Skjermen vil ha en oppløsning på 1280 x 720 punkter og en pikseltetthet på 267 bildepunkter per tomme. I tillegg vil det bli vist frem en bøyelig skjerm i TV-størrelse; hele 55 tommer.

Selv om demoskjermene på CES vil være bøyelige vil det ikke være mulig å rulle dem sammen, slik mange har forestilt seg tidligere. Men Samsung Display forteller til Cnet at bøyelige skjermer gir mye større frihet når det gjelder hvordan mobiltelefoner kan designes.

I tillegg til å lage selve hoveddelen av skjermen, må Samsung også utvikle et berøringsfølsomt panel og andre komponenter som tilsammen utgjør en berøringsskjerm.

Uknuselige mobiler

Skjermen er den delen av en moderne mobiltelefon som oftest går i stykker, og selv de hardeste typene glass, som Gorilla Glass, kan knuses om telefonen går i bakken.

En av fordelene med en bøyelig skjerm, er at skjermen tåler mye mer. I stedet for å gå i tusen knas om skjermen skulle gå i bakken, vil den bøye seg unna. En variant av bøyelige skjermer er kjent som Unbreakable Plane Display, og da snakker vi ikke om en skjerm det er meningen du skal bøye – men en skjerm som er montert i en fast ramme i mobiltelefonen, og som er svært motstandsdyktig mot å knuse ved fall eller hardt trykk.

En analytiker ved det sveitsiske finanskonsernet UBS spådde nå i desember at Samsung allerede i april 2013 kan komme til å lansere sin kommende Samsung Galaxy S4-modell, og at uknuselig skjerm vil være en av de store nyhetene.

Les også: – Samsung Galaxy S4 kommer i april

I tillegg til Samsung, har også konkurrentene LG og Nokia vist prototyper på bøyelige skjermer til smartmobiler og nettbrett.

Amobil.no vil være til stede på CES, og vil selvfølgelig holde deg oppdatert på hva som skjer der borte. Følg oss gjerne på Facebook, så får du en ekstra påminnelse når det skjer viktige ting både før, under og etter messen.

 

 

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen