Fra venstre: Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 7 og Apple iPhone 6S Plus.
Fra venstre: Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 7 og Apple iPhone 6S Plus. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung vil selge deg brukte mobiler til en hyggelig pris

Skal lansere returordning med årsabonnement, hevder Reuters.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung Electronics planlegger en returordning for å starte med gjensalg av sine brukte smarttelefoner allerede til neste år. Det skriver nyhetsbyrået Reuters på mandag. 

Ordningen vil omfatte Samsungs toppmodeller i smarttelefon-segmentet. Kunder som binder seg til et ett-årig oppgraderingsprogram vil kunne levere inn sine brukte telefoner, som Samsung vil renovere før de selges på nytt, fortrinnsvis i det amerikanske og syd-koreanske markedet, opplyser Reuters' kilder.

Markedet for brukttelefoner vokser, nysalg flater ut

Bakgrunnen for planene handler angivelig om at veksten i det globale smarttelefon-markedet er i ferd med å flate ut, og verdens største smarttelefonprodusent ser derfor på ulike måter å opprettholde inntjeningen. Dette skal gjøres blant annet gjennom omstrukturering av produktlinjene, og med gjensalg av smarttelefoner i premiumsegmentet. 

Reuters viser til tall fra en rapport utarbeidet av analyse-byrået Deloitte, som indikerer at markedet for brukte mobiltelefoner i år vil overstige 17 milliarder dollar. Over 120 millioner smarttelefoner vil i år bli solgt eller byttet inn hos ulike mobiloperatører og -produsenter. Det tilsvarer omlag åtte prosent av det totale smarttelefon-salget på verdensbasis.  

iPhone mer verdt enn Samsung i annenhåndsmarkedet 

Apples iPhone har en gjensalgsverdi på omlag 69 prosent av den opprinnelige prisen et år etter lansering, mens et år gamle Samsungs Galaxy-modeller selges for omtrent halvparten av opprinnelig utsalgspris i det amerikanske markedet. Tallene er hentet fra analytiker-byrået BNP Paribas og gjengitt hos Reuters. 

Hvorvidt returordingen vil bli tilgjengelig for norske kunder er foreløpig uklart. Dersom Samsung etablerer en slik ordning i Norge, vil det i så fall bidra til økt konkurranse i returmarkedet. Samsung vil da bli en direkte konkurrent til for eksempel Telenors Swap-abonnement. Da vil det bli interessant å se hvor mye man får i retur hos de ulike aktørene, med tanke på gjenkjøpsverdi knyttet opp mot bindingstid på henholdsvis et år hos Samsung og to år for Telenors Swap-abonnement. 

Tek.no har vært i kontakt med Samsung Electronics Nordic, men så langt har vi ikke fått noen kommentar til om returordningen også vil introduseres i Norge. Saken oppdateres fortløpende.

Les hvor mye Telenor får for brukte mobiler fra Swap-avtalen

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen