Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling
(Bilde: LoopPay)

Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling

Kjøper betalingsselskapet LoopPay.

Looppay er et amerikansk oppstartsselskap som lager utsyr for kredittkortbetaling på mobiltelefonen. Utstyret kobles til mobilen og gjør det mulig, sammen med en app, å overføre kredittkortinformasjon. 

Looppay bruker teknologien Magnetic Secure Transmission (MST) som simulerer et magnetfelt lignende de som genereres i en magnetstripe. Dermed kan en hvilken som helst betalingsterminal med en magnetstripeleser ta i mot kredittkortinformasjon trådløst, uten modifiseringer. 

Satser på magnetstripen

Denne tilnærmingen skiller seg fra NFC (near field communication), som eksempelvis brukes av Apple Play, hvor terminalene på kjøpsstedet må være tilpasset. 

Looppay, som nå kjøpes av Samsung, kan koble seg mot 90 prosent av amerikanske betalingsterminaler. 

Ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste dekker NFC på sin side bare 10 prosent av brukerstedene for kredittkort. 

Innebygges

Representanter for Samsung uttalte i forbindelse med oppkjøpet at ledelsen i Looppay skal jobbe tett med Samsungs mobildivisjon og antydet at teknologien kan bygges inn kommende mobiltelefon-modeller fra selskapet. 

Når det gjelder MST så baserer denne teknologien seg på bruken av magnetstriper. I Norge og EU har man imidlertid gått mer over mot smartkortbrikker med kryptering å kredittkortene. 

Nå kan studenter i Bergen betale med mobilen:
Betaler kaffen med mobilen » (CW.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen