Samsung vil fortsette å utfordre Apple på nettbrett
(Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Samsung vil fortsette å utfordre Apple på nettbrett

Galaxy Tab S5 skal visstnok lanseres til høsten, sammen med Galaxy Watch 2.

Apple har etablert seg som den tilnærmet eneste og dominerende aktøren på nettbrettmarkedet, med sin iPad-portefølje. For fire-fem år siden forsøkte nesten alle seg på nettbrett, men Android-brettene har sakte, men sikkert dødd ut. I dag er det nesten kun Samsung og Huawei som fortsatt prøver seg i denne kategorien.

Nå melder GSMArena om at i alle fall førstnevnte også har ambisjoner om å fortsette å konkurrere i toppen, noe som understøttes av angivelig lekkede plansjer fra Samsung selv.

Her kan vi tydelig se at selskapet planlegger lansering av Galaxy Tab S5 i tredje kvartal i 2019, altså til høsten. Her kan vi også se en rekke andre nettbrett, som eksempelvis brett i A-serien og en Galaxy Tab S5e.

Vi kan også se at høsten blir lanseringstid for Samsungs neste Microsoft Surface-konkurrent: Samsung Book 3. Selskapet har allerede en konkurrent i form av dagens Book 2, men denne ser altså ut til å bli frisket opp eller byttet ut helt.

  Foto: Samsung/GSMArena

Tab S-serien har alltid vært nettbrett helt i toppsjiktet, så vi kan nok forvente minst samme funksjonsnivå som dagens iPad Pro-modeller. Dette betyr høyst sannsynlig også pennestøtte, om Samsung ønsker å konkurrere på samme premiss som Apple.

Avslørte også Galaxy Watch 2

Mens den første plansjen viser kommende nettbrett, viser den andre plansjen (med overskriften «Wearable Line-Up») kommende smartklokker og treningsarmbånd. Her kan vi se fire produkter listet opp:

  • Galaxy Watch 44 mm
  • Galaxy Watch 40 mm
  • Galaxy Watch Active
  • Fit 2 Pro
...og her er selskapets kommende smartklokker. Foto: Samsung/GSMArena

De to førstnevnte skal også komme i tredje kvartal, så det kan virke nærliggende å tro at Samsung vil lansere både nettbrett og smartklokker på samme arrangement til høsten.

Samsung har også tidligere tilbudt smartklokker i ulike størrelser, akkurat som Apple. Både nettbrettene og smartklokkene kan dermed virke som et ytterligere forsøk fra den koreanske produsenten på å sementere stillingen som premium-alternativet til Apple på Android-siden.

Lyst til å vite mer?
Da burde du leste testen vår av Galaxy Tab S4 »

(Kilde: GSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen