Samsung vil at du skal brette deg en skriver
(Bilde: Shutterstock.com/Samsung)

Samsung vil at du skal brette deg en skriver

Høster designpriser for å tenke utenfor boksen.

Opp med hånda den som innimellom har tenkt at det må være billigere å kjøpe ny skriver enn å kjøpe nytt blekk.

Antagelig er det disse Samsung har hatt i tankene da de designet en serie utradisjonelle laserskrivere, som nå har vunnet gull i International Design Excellence Awards for 2013.

Papp, plast og selvmekking

Mate.
Fargerike Mate.Foto: Samsung

Tanken bak skriverserien var å ta helt ordinære hjemmeskrivere og undersøke hvordan selve konstruksjonen og produksjonen av disse kunne gjøres enklere – og mer miljøvennlig.  

Det mest oppsiktsvekkende medlemmet i serien har fått det klingende navnet «Origami». Som navnet antyder, er det rett og slett en skriver hvor den utvendige kassen er laget av papp som du må brette til selv. Skriveren i seg selv er fullstendig resirkulerbar.

Samsung selv understreker at skriveren skal være mer enn stabil nok, til tross for pappkonstruksjonen, fordi den er bygget etter origamiprinsipper.

«Clip», en annen av skriverne i serien, består riktignok at plast, men også her ønsker Samsung at du trår til med litt egeninnsats. De har eliminert alt som heter skruer og laget en kasse av en type plastikk, komprimert polyetylen, som ellers hovedsakelig brukes til oppbevaringsbokser og lignende. Kassen leveres flatpakket og klipses sammen av brukeren.

Kun et konsept

Den siste skriveren i serien har fått navnet «Mate» og er i likhet med «Clip» også skrueløs. Gimmicken med «Mate» er derimot at du kan velge farge på enkelte deler selv.

Foreløpig er skrivertrioen kun på konseptstadiet, men om det viser seg at disse modellene er enklere å produsere enn tradisjonelle skrivere, er sannsynligheten stor for at de før eller senere finner veien til butikkhyllene.

Se video av de snodige skriverne nedenfor.

På jakt etter nytt fotostæsj? Her er våre tips for hvordan du gjør de beste kjøpene »

(Kilde: imaging-resource.com, samsungtomorrow.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen