Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Tanjala Gica/Shutterstock.com)

Samsung utvikler mobilskjermer med 11K-oppløsning

Ja, du leste riktig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

4K-skjermene har ennå langt igjen før de blir allemannseie, men likevel har man begynt å eksperimentere med enda høyere oppløsninger, slik som de perifere 8K-panelene. Når foretar imidlertid giganten Samsung et nytt kvantesprang i oppløsningskappløpet med intet mindre enn 11K-skjermer.

Som PhoneArena melder planlegger Samsung å utvikle verdens første mobilskjermer med superoppløsningen 11K. Opplysningene stammer opprinnelig fra den sørkoreanske avisen ETNews.

2250 piksler per tomme

Informasjonen er ikke basert på rykter, slik man kanskje skulle tro, men kom direkte fra Samsung selv under et arrangement i Sør-Korea nylig. Den sørkoreanske staten skal til og med bidra til utviklingen, med en investering på 26,5 millioner dollar over en periode på fem år.

Samsung slår på stortrommen og skal utvikle 11K-skjermer.
Samsung slår på stortrommen og skal utvikle 11K-skjermer. Foto: Ken Wolter/Shutterstock.com

Det som gjør satsingen ekstra imponerende er at det altså ikke er snakk om TV-paneler, men mobilskjermer, hvor ikke engang 4K-oppløsningen har meldt sin ankomst ennå.

Ifølge Samsung vil skjermene ha en pikseltetthet på vanvittige 2250 piksler per tomme. Som PhoneArena kom frem til vil skjermene i så fall ha en nøyaktig oppløsning på 11 264 х 6336 piksler og en størrelse på 5,75 tommer hvis sideforholdet er 16:9.

Vil gi «3D-effekt»

Den nye skjermteknologien skal utvikles i samarbeid med 13 andre selskaper basert i både hjemlandet og andre land, men det er ikke klart hvem disse er. Arbeidet med å utvikle teknologien skal ha startet i begynnelsen av juni, og den første prototypen er ventet å være klar til demonstrasjon i 2018.

Den ekstremt høye oppløsningen skal ifølge Samsung kunne skape en slags optisk illusjon som gir bildene en «3D-effekt» uten behov for briller. Dette skal komme av at skjermene vil være i stand til en særdeles detaljert fargegjengivelse, uten at dette punktet ble videre utdypet.

Foreløpig finnes det ikke så mye mer informasjon om den nye satsingen, men flere opplysninger er nok dømt til å dukke opp på et senere tidspunkt, sammen med eventuelle offisielle uttalelser.

På TV-markedet er 8K-panelene så vidt begynt å dukke opp: Sharp er blant dem som har vist frem en prototype »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen