Foreløpig er det helt ukjent hvordan de nye Samsung-mobilene med Windows blir seende ut. Her har vi kledt ut en Galaxy S III som Windows-telefon.
Foreløpig er det helt ukjent hvordan de nye Samsung-mobilene med Windows blir seende ut. Her har vi kledt ut en Galaxy S III som Windows-telefon.

Samsung utfordrer med Windows?

Nye Windows-telefoner på ryktebørsen med spesifikasjoner og priser.

Frem til nå har Nokia vært den desidert største mobilprodusenten på Windows Phone-plattformen. Til tross for mye motvind viser en ny undersøkelse at den finske mobilprodusenten har en markedsandel på hele 59 prosent innenfor operativsystemet. Nå er det mye som tyder på at Nokia vil møte kraftig konkurranse på plattformen – blant annet fra Samsung.

Les også: Operatørene skal få fart på Nokia-salget

Samsung har tidligere antydet at de vil være med på moroa når Windows Phone 8 kommer, men nå har det dukket opp rykter om konkrete modeller. Det er nettstedet sammobile.com som bringer ryktene.

Ryktene dreier seg så langt om to ulike modeller, begge med forholdsvis kraftig innmat, men den ene med mye større skjerm enn den andre.

Samsung GT-I8750 - Odyssey

Den råeste av de to telefonene har fått kodenavnet Odyssey. Det er uvisst hvilket navn den vil få ved lansering, men den vil sannsynligvis bære samme serienavn som de andre Windows-produktene fra Samsung, altså Omnia.

Sammobiles kilde hevder at telefonen vil bli prydet av en diger Super-AMOLED HD-skjerm på 4,8 tommer. Nøyaktig oppløsning på skjermen er ukjent, men dersom den lander på 720 x 1280 piksler er det spesifikasjonsmessig samme skjerm som står i dagens toppmodell – Galaxy S III.

En slik oppløsning kan bety at produsentene raskt går i gang med å utnytte de nye mulighetene for heftigere maskinvare. Før Windows Phone 8 har nemlig ikke Microsofts operativsystem støttet skjermer med høyere oppløsning enn 800 x 480 piksler.

Samme kamera som i Galaxy S III?

Likhetene til Galaxy S III fortsetter å dukke opp på kamerafronten. Her skal det nemlig være snakk om et hovedkamera med oppløsning på åtte megapiksler, mens frontkameraet har en oppløsning på 1,9 megapiksler.

Det hevdes også at I8750 vil få støtte for minnekort av typen Micro-SD. Dette har så langt vært svært uvanlig for mobiler basert på Windows Phone. 16 gigabyte innebygget minne skal det også ha blitt plass til.

Kraftig systembrikke

I tillegg vil telefonen være drevet av en systembrikke fra Qualcomm med to prosessorkjerner basert på Krait-teknologien. Klokkehastigheten skal være på 1,5 GHz. Også muligheten for flere prosessorkjerner er ny i Windows Phone 8.

Sammobiles kilde hevder at telefonen vil ha en prislapp på mellom 500 og 600 euro når den kommer i salg – altså mellom 3650 og 4400 kroner.

Les også: Her er motorene i årets nye mobiler

Samsung GT-I8370 - Marco

Den rimeligste av de to telefonene skal ha en prislapp på mellom 350 og 450 euro, eller fra omtrent 2500 til 3300 kroner.

Til tross for lavere pris antyder ryktene at også den billigste telefonen vil kjøre samme systembrikke som den heftigste. Det betyr to Krait-kjerner fra Qualcomm her også. Også disse vil kjøre med 1,5 GHz som klokkehastighet.

Mindre skjerm med lavere oppløsning

Den tydeligste forskjellen blir muligens skjermen. I I8370 skal skjermen være krympet til 4 tommer, og en oppløsning på 800 x 480 piksler. Det skal imidlertid fortsatt være snakk om en AMOLED-basert skjerm.

Hovedkameraet i denne modellen blir ikke fullt så høyoppløst som det i den dyre. Her er det snakk om en oppløsning på fem megapiksler. Frontkameraet vil fortsatt ha 1,9 megapiksler for videosamtaler og liknende.

Støtten for minnekort vil du også finne i denne modellen, mens den innebygde lagringsplassen bare blir på 8 gigabyte.

Lanseringsfest i September

Foreløpig er ingen av modellene bekreftet fra offisielt hold, men du slipper sannsynligvis å vente veldig lenge for å se hva som kommer med Windows Phone 8. IFA-messen i Berlin går av stabelen om litt over én uke, og en uke senere går Nokia World i gang i Helsinki. Vi holder deg oppdatert på alle de nye modellene som blir lansert.

Les også: Nå får du rød Samsung Galaxy S III

(Kilder: thenextweb.com, sammobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen