Samsung UE55JU6515.

Test Samsung UE55JU6515

Samsung UE55JU6515. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Denne hvite TV-en kan mer enn å se bra ut

Vi har testet Samsungs nye 6-serie med 4K.

Konklusjon

4K UHD-TV-er finnes nå i butikkhyllene i flere prisklasser. Samsungs nye 6-serie legger seg på et nivå som gjør den aktuelt for mange, og etter å ha testet denne TV-en over en periode må vi si at du får mye TV for pengene du betaler. 

TV-en er litt spesielt i form av fargevalget som følger denne modellen. UE55JU6515 er nemlig hvit, og vi må si denne fargen skiller seg ut fra mengden på en positiv måte i vår bok. Foruten fargevalget er ikke forskjellene fra andre Samsung-TV-er så store, der enklere, rene linjer preger rammene, og disse er pakket inn i en blank ytterkant. 

Samtidig er dette en enkel TV å bruke. Samsung har nemlig tatt i bruk Tizen som sitt operativsystem på årets flatskjermer, og vi må si at sammen med LGs WebOS er nok dette det systemet vi liker best – både med tanke på respons og hvor oversiktlig menyene er. Denne TV-en har ikke det samme kraftige prosessor-oppsettet som du finner på 9-serien til selskapet, men likevel kan vi ikke si at TV-en bærer preg av å mangle nevneverdig kraft i bruk, selv om oppstart av apper og annet naturlig nok tar bitte litt lengre tid en hos storebrødrene. 

JU6515 får anbefalt i vår bok.
JU6515 får anbefalt i vår bok. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når det kommer til bildekvalitet er denne TV-en mye for pengene. I utgangspunktet kommer den med Standard-modusen aktivert som standard, men våre målinger viser at du har mye å hente på å velge modusen Film dersom du ikke ønsker å kalibere skjermen på egenhånd. Tar du deg tid til å gjøre den siste finpussen selv får du imidlertid det beste ut av TV-en. På side 2 finner du innstillingene vi kom frem til. 

Ferdig innstilt er dette en TV som byr på gode farger, og som samtidig har et godt sortnivå til prisen. Noe av det den kanskje utmerker seg best på er bevegelse, der selv de raskeste bevegelsene beholder detaljene skarpe uten nevneverdig grums og støy. Siden dette er en 4K-skjerm jobber den også meget godt med å oppskalere signalene dine, slik at resultatet blir skarpere enn utgangspunktet. 

En av svakhetene til denne skjermen er innsynsvinkelen, hvor både farger og sortnivået blir vasket ut når du beveger seg ut mot kantene. 

Men sittende foran denne skjermen er det et meget god bildekvalitet som møter deg, og til prisen fortjener denne TV-en et Anbefalt-stempel i vår bok. 

Alternativer

Har du lyst på en TV som virkelig er et rent fyrverkeri av farger og sortnivå har omsider LGs nye 4K OLED, 55EG960V, kommet i butikken. Her får du det beste sortnivået som fås kjøpt for penger i øyeblikket, men det koster å være kar. 

Er lommeboka di ute etter en litt rimeligere TV, men likevel klar for et bilde med sprakende gode farger og sortnivå, er Sonys nye X85-modell et spennende og godt valg. Her får du dessuten Android-plattformen som brukergrensesnitt, som har gitt brukeropplevelsen til Sony et solid løft. 

Gå til side

9/10
Imponerende

Samsung UE55JU6515

"Dette er en het kandidat til deg som vil ha en god 4K-TV til en hyggelig pris"

Fordeler

 • Gode og presise farger etter kalibrering
 • Flott design
 • Tizen gjør TV-en enkel å bruke
 • Godt sortnivå
 • God til å håndtere bevegelser
 • Oppskalerer meget bra

Ting å tenke på

 • Har dårlig innsynsvinkel

Detaljer

 • Bildekvalitet
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Lydkvalitet
 • Tilkoblinger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen