Samsung UE55JU6515.

Test Samsung UE55JU6515

Samsung UE55JU6515. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Denne hvite TV-en kan mer enn å se bra ut

Vi har testet Samsungs nye 6-serie med 4K.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

TV-er som kan vise 4K UHD-oppløsningen, ofte referert til som bare UHD eller 4K blant produsentene, har for alvor funnet veien inn i butikkhyllene. I starten var denne teknologien forbeholdt toppmodellene til de fleste merkene, men nå finnes det noe å velge mellom i nesten alle prisklasser. 

På testbenken har vi nå fått Samsungs nye 6-serie i form av UE55JU6515, en TV du i skrivende stund må betale rundt 13 000 kroner for på nett. Det betyr at prisen ikke lenger er like skremmende som hos toppmodellene, men hva får du for pengene?

Foten på 6515 er tøff.
Foten på 6515 er tøff. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Mye likt – men likevel litt annerledes 

Modellen vi henter opp av esken er litt annerledes i form av hvilken farge den har. Normalt er TV-er vi tester enten sorte eller grå, men skjermer i 6-serien fås også i hvitt – som JU6515. 

Og det er først og fremst fargen som skiller denne modellen fra flere av de andre modellene til selskapet. Vi ser klare likhetstrekk fra storebroren i 9-serien, hvor de hvite rammene er enklere og stilrene, og ikke tar noe av oppmerksomheten fra bildet. 

Selve skjermen er midt på treet hva kommer til tykkelse, og har arvet den samme, mønstrede baksiden som 9005-modellen har, dog hvit utførelse i stedet for sølvfarget. Det meste av det du ser på fremsiden av TV-en er hvit, men det er ikke foten. Den er metallfarget og ikke helt ulik foten på 9-serien. 

Foten på 6515 er tøff.
Foten på 6515 er tøff. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Foten er festet til baksiden av TV-en og det kan se ut som skjermen henger i løse luften, mens delen som står ut foran skjermen kan minne om en slags slakt kurvet boomerang. Foten har også en annen funksjon i at den fungerer som et festeplattform for Samsungs egen lydplanke HW-J6512. 

I appma-JU6515et nok av apper å velge mellom.
I appma-JU6515et nok av apper å velge mellom. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Kjapp i vendingene

Også denne TV-en bruker det nye operativsystem til Samsung, Tizen. Noe som overrasket oss da vi testet storebror 9005, var hvor raskt TV-en responderte. 

Denne TV-en har ikke det samme, kraftige skytset å vise til under panseret som sine storebrødre,  men likevel oppleves den langt fra treg i bruk. Snarere tvert i mot er vi imponert over hvilken hastighet TV-en utfører kommandoer, som for eksempel å starte opp Netflix-appen. Her går det kun få sekunder fra du trykker på knappen til appen er klar til dyst. 

Pekekontrollen gjør det enklere å bruke TV-en interaktivt.
Pekekontrollen gjør det enklere å bruke TV-en interaktivt. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Brukergrensesnittet er det samme som vi har testet tidligere i år, der de ti mest brukte funksjonene kommer opp som fliser nederst på skjermen når du trykker på Hjem-knappen, samtidig som det du ser på ruller videre i bakgrunn. 

En annen faktor som gjør at opplevelsen blir god er pekekontrollen som følger med. Denne er den samme kontrollen som følger med på 9-serien, bortsett fra at denne kontrollen har samme hvitfarge som TV-en. Denne kontrollen er enkel og presis i bruk, og vi liker spesielt at den har en sensor som aktiverer pekeren på skjermen når du holder fingeren over den. 

Bli med til neste side der vi tar en kikk på bildekvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen