Test Samsung UE46D6505

Slår knockout med nebb og klør

Og det til under ti tusen kroner.

Meny

Innstillingsmenyen er oversiktlig og fin i bruk.
Innstillingsmenyen er oversiktlig og fin i bruk.
Vi har sansen for Smart Hub.
Vi har sansen for Smart Hub.
Samsung D6505 er blant de raskere TV-ene å surfe på.
Samsung D6505 er blant de raskere TV-ene å surfe på.
Er du gira på 3D er det en egen app som der du kan se trailere fra nye 3D-filmer.
Er du gira på 3D er det en egen app som der du kan se trailere fra nye 3D-filmer.
Fjernkontrollen holder ikke samme stil som designen til TV-en.
Fjernkontrollen holder ikke samme stil som designen til TV-en.
Tilkolbingene bak på D6505. Merk kortleseren øverst til høyre.
Tilkolbingene bak på D6505. Merk kortleseren øverst til høyre.

Menyene er lik den menyen vi ble begeistret over da vi testet Samsung UE55D8005 tidligere i år.Trykker du på Meny-knappen får du blant annet opp bilde-, lyd- og nettverksinnstillinger. Grafikken til denne menyen er tiltalende og oversiktlig.

Som nevnt er D6505 en Smart-TV. Trykker du på Smart Hub-knappen får du opp en meny der du kan gjøre alt fra å surfe til å legge inn nye apps. Selv om det er mange ikoner og funksjoner i skjermbildet, fremstår menyen fortsatt oversiktlig.

D6505 er ikke veldig rask å surfe på, sammenlignet med en PC, men er blant de raskere TV-ene vi har testet hittil i år. Det er forsatt en treg løsning å taste inn adressene med fjernkontrollen, så skal du surfe med TV-en hyppig anbefaler vi deg å koble til et nettbrett eller mobil.

Det er også mulig å bruke en rekke apps på TV-en. Fra fabrikk er det installert rundt tyve apps, der i blant Skype, Facebook, Twitter, Canal Digital Go og Viaplay. Facebook og Twitter er samlet under et program Samsung kaller Social TV. En funksjon der du kan holde kontakten med venner og kjente samtidig som du ser på TV. Applikasjonsmarkedet til Samsung er dessuten nokså velfylt sammenlignet med tilsvarende appmarkeder fra andre TV-merker. Det er likevel ikke enorme mengder apps å velge i, slik det er på for eksempel Android-marked, men du har fortsatt mer enn nok å velge i.

Under Smart Hub-menyen er det også enkelt å hente ned bilder, video eller musikk fra andre enheter som er koblet til samme lokale nettverk som TV-en. Du kan også leie film via blant annet Canal Digital Go, Viaplay eller SF Anytime direkte på TV-en. Det eneste du trenger er et gyldig abonnement hos en av de nevnte leverandørene.

Tilkoblinger

Samsung D6505 har alle tilkoblingene på baksiden. Og alle peker langs med apparatet slik at det ikke blir noen ledninger som stikker ut fra selve TV-en. En kjekk og nødvendig løsning dersom du vil henge skjermen på veggen. For å bruke TV-ens Smart-funksjoner kan du koble skjermen til internett eller lokalt nettverk med enten kabel eller trådløst. Dermed slipper du å kjøpe en WiFi-dongel som ekstrautstyr dersom du vil slippe unna flere kabler i stereobenken.

6505 har videre fire HDMI-kontakter, tre USB-tilkoblinger, en VGA-utgang for bruk mot PC, en digital optisk lydutgang, samt analog komponent og RCA-tilkoblinger. Skal du koble til analoge enheter må du bruke en spesiell overgang. Disse følger med i esken når du kjøper TV-en.

Det følger også med en egen overgang dersom du skal bruke TV-en som IDTV. Du trekker bort klistremerket som sitter plassert litt til høyre for USB-inngangene, og klipser på plass kortleserovergangen. Her kan du sette inn en kortleser med programkort for å bruke skjermen som dekoder. Du kan også koble til en ekstern harddisk dersom du vil ta opp programmer i tillegg. 6505 har en innebygget elektronisk programguide, med et matrisesystem som viser deg hva de forskjellige kanalene sender de neste dagene. I denne oversikten kan du også sette programmer til opptak. Akkurat på samme måte som du gjør med din PVR-dekoder i dag.

Samsung UE46D6505   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen