(Foto: Shutterstock.com)
(Foto: Shutterstock.com)

Samsung suveren på nettbrett og mobil

Vinner markedsandeler på bekostning av Apple.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple fikk seg en nesestyver da IDC (International Data Corporation) offentliggjorde de siste tallene fra sin Worldwide Quarterly Tablet Tracker.  

Apple beholdt ledelsen, men opplevde en dramatisk nedgang i salget av nettbrett. Det gikk unna 16,4 millioner enheter på verdensmarkedet, betydelig lavere enn fjorårets 19,5 millioner enheter. I prosent snakker vi da om et fall fra 40,2 % til 32,5 %.

Samtidig steg Samsungs andel av verdensmarkedet nok en gang kraftig. Forspranget til Apple ser ikke lenger uoverkommelig ut når Samsung kaprer hele 22,3 %, opp fra 17,5 % i fjor. 

Samsung og Apple har erobret brorparten av verdensmarkedet. Resten blir småtteri. Den største vinneren i prosentvis vekst er imidlertid Lenovo, som økte fra 1,3 % til 4,1 % markedsandel. Det gir en vekst på hele 224 %. 

(IDC).
(IDC).

Overlegent mobilsalg

IDCs Worldwide Mobile Phone Tracker viser at ingen lenger er i nærheten av Samsung når det kommer til salg av mobiltelefoner. Deres markedsandel for første kvartal utgjør faktisk like mye som de neste fire konkurrentene til sammen. Apple selger 15,5 % av smarttelefonene i verden, fulgt av henholdsvis Huawei, Lenovo og LG. De ligger alle rett under 5 %. 

Mettet nettbrett-marked

Etter flere år med kraftig vekst i salget av nettbrett begynner det å flate ut. Prisene stabiliserer seg og mange eier dyrere og mer pålitelige nettbrett.

De siste tallene fra IDC viser kun 3,9 % vekst i årets første kvartal i forhold til fjoråret. Nedbremsingen gjelder på tvers av skjermstørrelser. Dette tyder på at markedet er i ferd med å mettes.

– Økningen av mobiltelefoner med store skjermer og forbrukere som beholder sine nettbrett stadig lenger er begge faktorer som bidrar til et svakere enn antatt første kvartal for nettbrett og 2-i-1-enheter, sier Tom Mainelli, visepresident for IDC Program, Devices and Displays. 

Les også: Android knuser iOS på hjemmebane

(Kilder: idc.com (tablet tracker), idc.com (mobile phone tracker))

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen