Galaxy Note 7 har gitt Samsung skikkelig hodebry.
Galaxy Note 7 har gitt Samsung skikkelig hodebry. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Nå stanser Samsung salget av Galaxy Note 7

Selskapet fraråder også folk fra å bruke telefonen.

Vi meldte nettopp at Samsung midlertidig hadde stanset produksjonen av Galaxy Note 7, og nå går Samsung enda lenger. I en pressemelding på hjemmesidene sine melder Samsung nemlig at de vil stanse både salg og bytte av telefonen i hele verden.

Samsung skriver at de er i ferd med å be alle sine globale forhandlere om å stanse salg og bytting av Galaxy Note 7 mens den tekniske etterforskningen pågår.

Erstatningsenheter også farlige

Samsung meldte at de stanset salget i begynnelsen av september da de først bekreftet batteriproblemene, og deretter begynte de å sende ut nye telefoner med spesiell merking som indikerte at telefonene var trygge.

Flere har opplevd at Note 7 har tatt fyr og i noen tilfeller «eksplodert». Dette bildet ble tatt av en Reddit-bruker.
Flere har opplevd at Note 7 har tatt fyr og i noen tilfeller «eksplodert». Dette bildet ble tatt av en Reddit-bruker. Foto: Reddit

Etter hvert kom det rapporter om at også erstatningsenhetene var farlige, og derfor har Samsung altså nå tatt steget helt ut og stanset både salg og bytte av Note 7. Ifølge selskapet jobbes det med å undersøke de seneste rapportene om problemer med Note 7-telefonen, og samtidig fraråder de folk å bruke den.

Skyldes produksjonsfeil

– Forbrukere med enten en original Galaxy Note 7 eller en erstatningsenhet bør skru av telefonen og slutte å bruke den, skriver Samsung i pressemeldingen.

Batteriproblemene på Note 7, som ifølge selskapet selv skyldes en sjelden produksjonsfeil, er ganske alvorlige. Vi har allerede sett eksempler på hvordan batteriproblemene blant annet kan føre til at Note 7-telefonene rett og slett eksploderer.

Det er synd at Note 7 ble slik en fadese: Telefonen er nemlig omtrent så heftig som en mobil kan bli »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen